У Стрию та Вараші відсвяткували Український День Родини гучними заходами

Актуально
12.07.2021
У Стрию та Вараші відсвяткували Український День Родини гучними заходами

8 липня Україна святкувала національний День Родини. У цей день Вараш Рівненської області та Стрий, що на Львівщині, влаштували своїм містянам справжні колоритні вуличні сімейні фестивалі. І хоч події проходили в робочий буденний день, сотні учасників зібралися для святкування. У Стрию організатори працювали з дітками у рукоділлі, а Вараш захопив молоді сім’ї переглядом фільму “Вогнетривкий” просто неба. Які ще активності та локації представили організатори учасникам фестивалів, читайте нижче. 

Вараш, Рівненська обл 

Площа біля стадіону Ізотоп у Вараші наповнилася дитячим сміхом, обіймами подружжя, веселою музикою та гаслами “Міцна родина – сильна Україна”. Саме там, о 17:00 розпочалося святкування Дня родини. Для дітей встановили надувні батути та гірки, обладнали дитячі майданчики, локації для руколілля, проводили малювання на асфальті.

Трохи далі розмістилися спортивні локації із перетягуванням канату та інші. Долучилася до заходу і національна поліція та пожежна служба – вони встановили свої локації.

Організатори пригощали безкоштовно гостей свята лимонадом, мохіто, різними смаколиками, розігрували подарунки. На сцені виступали із промовами священники, держслужбовці, представники міської ради.

Спеціально для свята організатори виготовили великий банер-фотозону із утвердженням пріорітету розвитку інстуту сім’ї в Україні та плекання сімейних цінностей у суспільстві. Окремо була зона із надписом “Сім’я для мене – це…” і кожен охочий міг вписати свою асоціацію. Найчастіша асоціація із словом “родина” у жителів Вараша – це “радість” та “любов”. Після концертної частини та локацій, гостей чекала ще одна частина свята – перегляд фільму “Вогнетривкий” просто неба.

Організаторами свята виступили церкви міста та міська рада. У Фейсбуці учасниця заходу Світлана Пашко так прокоментувала подію: “Класне вийшло свято! Організаторам – респект! І діти, і дорослі отримали масу задоволення! Приємно спостерігати за співпрацею між владою та релігійними організаціями! В результаті виходить класний захід, яким задоволені всі!”

Стрий, Львівська обл 

У Стрию сімейний захід “Всі разом за сімю!” носив менш динамічний характер, але об’єднав різні культурні процеси. Святкуваня проходило на території Центральної дитячої бібліотеки імені В.Стефаника. До свята долучилася майстриня Віта Луців із Стрийського вищого художнього професійного училища. Вона проводила для діток майтер-клас із витинання. Співорганізатором заходу стала депутат районної ради Марія Ходовицька.

Розпочався захід у стінах бібліотеки із виготовлення родинного дерева. Там діти могли у такий спосіб проявити пошану для своїх батьків, дідусів та бабусь. Святкування проводовжилося у вуличному форматі, де на малечу чекали майстер-класи із рукоділля, витинання та спортивні розминки. Усі виготовлені дитячими руками вироби, малята присвячують своїм родинам та подарують батькам.

Усе це проходило на фоні розвішеного банера та прапора “Всі разом за сім’ю!”, які слугували і фотозоною заходу. Також учасники події отримали брендовані просімейні магніти, надіслані напередодні свята офісом “Всі разом!”

Нагадаємо, під час теплих місяців по країні прокотилася хвиля подібних сімейних маршів та фестивалів у різних містах: Київ, Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Новоград-Волинський, Бердичів, Костопіль (Рівненська обл), Львів, Луцьк, Миколаївка (Донецька обл), Никифорівка (Донецька обл), Тараща (Київська обл), Крюківщина (Київська обл), Райгородок (Донецька обл), Одеса, Рівне, Тучин (Рівненська обл), Херсон, Приозерне (Херсонська обл), Біла Церква (Київська обл), Каховка (Херсонська обл), Конотоп (Сумська обл), Дружківка (Донецька обл)., Чернівці. 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram