Мотопробіг і гігантська книга-фотозона: у Конотопі та Дружківці пройшли гучні сімейні фестивалі

Актуально
23.06.2021
Мотопробіг і гігантська книга-фотозона: у Конотопі та Дружківці пройшли гучні сімейні фестивалі

Дружківка у Донецькій області та Конотоп на Сумщині 19-20 червня провели масштабні фестивалі «Всі разом за сім’ю!» Оргкомітети кожного із заходів об’єднали представників різних церков та організацій, а в проведенні свята поєднали мото- і автопробіги, марш на захист сім’ї, фестивальні локації та концертну частину. В кожному з міст є свої родзинки, реалізацію яких організатори продумали до найменших дрібниць. В офісі «Всі разом!» стверджують: «Такі події можна сміливо ставити у приклад іншим містам». Що особливого відбулося на великих фестивалях у невеликих містечках, читайте у нашому матеріалі.

Дружківка, Донецька обл

У Дружківці на Донеччині фестивалили два дні: 19 і 20 червня. Свідомо організатори свято перенесли з центральної спекотної площі міста до затишного скверу «Ювілейний», аби гостям заходу було комфортно у літні дні. Там розгорнулося ціле фестивальне містечко: аквагрм, плетіння косичок, рукоділля, а трохи далі локації для спортивних дітлахів – стрільба з лука, гандбол, батути та гірки. Паралельно гостей розважали виконавці на літній сцені. Окрім вокальних номерів, люди насолоджувалися грою віртуоза-акордеоніста, театралізованою виставою тощо.
Під час святкування Дня родини у сквері, паралельно колона із двадцятка байкерів та авто проїхала центральними вулицями міста із запрошенням на фестиваль. Мотобайки були забрендовані у яскраві зелені прапори «Всі разом за сім’ю!», передані місцевому оргкомітету офісом «Всі разом!» напередодні заходу. Потім ця колона урочисто заїхала на територію фестивалю та створила фотозону. На байках фотографувалися і дорослі, і діти, і навіть цілі сім’ї.

Організатори зізнаються, що і самі не очікували такого ажіотажу навколо локації з мотобайками, а також отримують відгуки із подяками за свято кілька днів поспіль. «Єдине, про що шкодуємо, зізнається Василь Максимович, учасник оргкомітету заходу в Дружківці, – це про те, що до фестивалю долучилися не усі жителі міста. Маємо над чим працювати далі, але і радіємо тим учасникам, які розділили з нами це свято!»

Конотоп, Сумська обл

Фестиваль «Всі разом за сім’ю!» у Конотопі вмістив в одному дні автопробіг в усіх районах міста, марш за сім’ю, фестивальні локації, концерт і охопив понад 5 тисяч учасників! Колона, яка крокувала у марші, майоріла яскравими зеленими брендованими кульками «Всі разом за сім’ю!», транспарантами, прапорцями. Усіх волонтерів позначили брендованими кепками та захисними  масками. Дійшовши до центральної площі, організатори урочисто перерізали стрічку і відкрили фестивальне містечко.

Площу умовно розділили на дві зони: інформаційно-просвітницькі локації та ігрова частина із квестами. Дітям безкоштовно роздавали солодку вату та попкорн, розігрували призи. До свята долучилася локація Супертата із Сум, а також зробили і локацію Супермама.

До Дня батька, на фестивалі діти і дорослі писали лист до тата або до мами. Організатори зізнаються, що ця локація розчулила дуже багатьох і відвідувачів, і самих волонтерів. Також на одній з локацій по гучномовцю потрібно було подзвонити до батьків і сказати як сильно ви їх любите. Популярною була і зона «5 мов любові», яка слугувала для перезавантаження подружніх стосунків, зближення та фокусувала увагу на потребах одне одного.

Долучився і медичний коледж із викладачами та студентами – на фестивалі вони навчали відвідувачів надавати першу медичну допомогу, робити непрямий масаж серця.

Концертну частину фестивалю «Всі разом за сім’ю!» у Конотопі забезпечив Антон Копитін. Співак – переможець конкурсу «Голос країни», частий хедлайнер на сімейних вуличних заходах у столиці та інших містах.

По території усього фестивалю розмістили кілька великих яскравих фотозон. Одна із них – гігантська кількаметрова Біблія, в якій написані слова про справжню любов. Фотографуватися можна було із різних сторін цієї фотозони. Виготовлення забезпечив рух «Всі разом!»

Нагадаємо, у різних містах України діти отримали подарунки через просімейні вуличні проекти «Всі разом за сім’ю!».

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram