Як фестивалила Україна на День сім’ї – ФОТО

Актуально
19.05.2021
Як фестивалила Україна на День сім’ї – ФОТО

Міжнародний День Сім’ї цьогоріч святкували по всій Україні. Саме ця дата 15-16 травня стала початком марафону вуличних сімейних заходів «Всі разом за сім’ю!» Рух «Всі разом!» підготував огляд фестивалів та концертів, які сколихнули країну минулого вікенду. Отож, читайте нижче про святкування у Львові, Луцьку, Костополі, Миколаївці, Никифорівці, Таращі, Крюківщині.

Костопіль (Рівненська обл), 15 травня, фестиваль «Всі разом за сім’ю!»

Такого фестивалю костопільчани ще не бачили! Близько трьох тисяч учасників долучилося у невеличкому містечку до свята. Почалося все на площі Шевченка із «розігріву»: дітям роздавали солодку вату, також працювали батути та надувні гірки. Через дві години дійство стало більш динамічним – на фестиваль торжественно в’їхали мотобайки з прапорами «Всі разом за сім’ю!». На байках каталися діти, фотографувалися дорослі.

Офіційне відкриття свята ознаменували виступом духового оркестру із Рівного. І сцена «ожила»: 32 номери від Будинку школяра та Будинку культури, також виступав гурт «Нотки».

Локації пропонували рукоділля, конкурс малюнка, естафети, вікторини. Було і нагородження переможців. Гостям та виконавцям дарували брендовані екосумки «Всі разом за сім’ю!» А переможцям у конкурсах брендований чай та блокноти «Всі разом за сім’ю!»

Ввечері пройшло романтичне побачення для подружніх пар просто неба. Організатори створили спеціальні умови та атмосферу для спілкування. А приємним бонусом стали смаколики на столах під час вечору.

Львів, 16 травня, фестиваль сім’ї «Міцна родина – сильна Україна»

Місто Лева вкотре долучилося до марафону вуличних сімейних заходів та провело дві події: вуличну та наукову. Фестиваль та концерт пройшов біля пам’ятника Франку, а науково-практичний семінар “Сімейна політика в Україні: стан та перспективи” у Патріаршому домі.

Вуличний захід зібрав родини із малечою та багато молоді. Гостей радувала концертна програма, виступи дитячих колективів, інструментальна музика. Поряд проходили сімейні естафети, ігри, вікторини, майстер-класи. А об’єднала усіх спільна молитва за місто та сім’ї в ньому, яка пролунала зі сцени заходу.

Луцьк, 16 травня, акція SuperFamily

У парку Лесі Українки «Луцька Венеція» пройшла нестрандартна просімейна акція. Організатори зробили основний акцент на спілкування всередині сім’ї. Загалом було чотири спеціально облаштованих локації із певними темами: Теплі Сімейні Діалоги; Ділові Сімейні Наради; Реальні Сімейні Мрії; Сучасні Сімейні Традиції.

Особливістю цих локацій було і те, що спілкуватися могли не лише чоловік із дружиною, але тато-син, тато-донька, мама-син, мама-донька. Щоб процес комунікації налагодити та допомогти родинам розкритися, організатори підготували попередньо підказку – запитання, які можна обговорювати.

Миколаївка (Донецька обл), 15 травня, фестиваль «Всі разом сім’ю!»

У невеличкому містечку сімейний фестиваль об’єднав усі вікові категорії: від немовлят до дідусів-бабусь. У веселощах брали участь цілі сім’ї. Зокрема, у концерті «Від роду до народу» співали й танцювали не тільки колективи, але й родини. Привітати миколаївчан зі святом прийшов також і міський голова Олександр Гадяцький. А розпочали святкування запуском повітряних кульок в небо.

На локаціях з дітками проводили майстер-класи, рукоділля, конкурси та спортивні естафети. Окрасою свята стала яскрава велика фотозона, виготовлена за підтримки руху «Всі разом!»

Никифорівка (Донецька обл), 16 травня, фестиваль «Всі разом за сім’ю!»

Головний акцент у цьому селищі організатори зробили на діток. А дітки прийшли із своїми батьками. На святі були розваги для малечі і спілкування з батьками. Надувні гірки та батути, аквагрим, ігри на командний дух та спортивні змагання. Малечу пригощали солодкою ватою.

Замість фотозони слугував яскравий зелений прапор «Всі разом за сім’ю!», яким забрендували величезну гірку.

Організатори свята сподіваються, що цей фестиваль став тільки початком сімейного руху в Никофорівці.

Тараща (Київська обл), 15 травня, свято сім’ї

У суботу в Таращі на площі Слави відбулося свято, яке об’єднало День матері та Міжнародний день сім’ї в один захід для усієї родини.

Міський голова Михайло Кривошеєв зазначив, що такі просімейні події дуже важливі, бо вони покликані популяризувати повагу до батьків, сімейні та родинні цінності.

Гості заходу насолоджувалися святковою концертною програмою за участю обдарованих дітей та творчих колективів громади, побачили виставку «Талановиті матусі Таращанщини» та мистецькі галереї «Берегиня Таращанського краю».

Крюківщина (Київська обл), 16 травня, свято сім’ї

У FAMILY PARKу, що у Крюківщині, святкували в неділю Міжнародний День сім’ї. Візитною картою свята стала яскрава фотозона із повітряних кульок та спеціального банера, яка і слугувала імпровізованою сценою. Гостей свята радував творами Військовий оркестр інституту телекомунікації та інформатизації імені Героїв Крут. Нагороджувалися подружжя, які прожили у шлюбі понад 65 та 50 років.

Для батьків та малечі проводилася окрема програма. Організовувалися конкурси, естафети, дарувалися призи. Потім був спільний пікнік просто неба.  Загалом на святі взяло участь кілька сотень людей.

Нагадаємо, по Україні пройшли перші марші на захист родини та дітей «Всі разом за сім’ю!»

Офіс руху «Всі разом!» надає інформаційно-консультаційний супровід у проведенні вуличних сімейних заходів, а також забезпечує міста базовим набором ресурсів.

Щорічно рух “Всі разом!” здіснює моніторинг просімейних вуличних активностей та публікує їх опис на спеціальному майданчику: www.vsirazom.ua/family

Якщо у Вашому місті запланована вулична публічна маніфестація на сімейну тематику, повідомте про це в офіс руху «Всі разом!»:

info@vsirazom.ua або +38 (098) 858-48-48.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram