Як відгримів у столиці фестиваль «Всі разом за сім’ю!»

Актуально
08.06.2021
Як відгримів у столиці фестиваль «Всі разом за сім’ю!»

Минулого вікенду у столичному музеї просто неба Пирогів було гучно та весело. 5 та 6 червня комплекс став місцем проведення чергового сімейного фестивалю «Всі разом за сім’ю!». Органічне поєднання романтики українського національного колориту з любов’ю до сім’ї та рідних подарувало киянам та гостям столиці неймовірно яскраве свято. Тисячі подружніх пар із дітками, а також молодь та люди старшого віку мали чудову можливість відвідати десятки локацій сімейного сервісу, порозважатися на дитячих та спортивних майданчиках, або просто відпочити на зеленій траві перед сценою, спостерігаючи видовищну програму концерту. А ввечері насолодитися співом хедлайнерів фестивалю Тоні Матвієнко, Ігоря Грохоцького, Олега Собчука та гурту СКАЙ.

Колоритна субота            

Суботнього ранку на території музею просто неба Пирогів рясніло від прапорів, стрічок, віночків та національних костюмів. А всю мальовничу місцевість навкруги пронизували мелодії у виконанні духового оркестру Управління Державної служби надзвичайних ситуацій. Це шикуються у яскраву колону учасники фестивалю «Всі разом за сім’ю!», яка ось-ось вирушить маршем до головної сцени свята.

Лунає барабанний бій, і колектив юних барабанщиць розпочинає святкову ходу. У ній весело крокують 700 костюмованих учасників. Зі сцени звучить вітальне слово голови оргкомітету фестивалю Руслана Кухарчука та генерального директора Музею просто неба у Пирогові Оксани Повякель. Сімейний фестиваль урочисто відкрито.

На головній сцені свята одразу розгортається справжня колоритна феєрія: понад 600 дітей та підлітків з усієї області змагаються за звання кращого колективу з українських народних танців. Адже у рамках заходу відбувся хореографічний конкурс «З танцем у серці». А до нього органічно додалася участь шоу-балету та номери з виступами танцювальних колективів у сучасному стилі, що щоразу запалювали аудиторію.

Яскравість денного концертного блоку підсилювалася і чудовим вокалом від професійних виконавців та показом мод від дитячих агенцій. Так юні моделі від модельної студії «Прайм Моделс» представили колекцію випускних суконь бренду «Афродита kids». Ці феєричні сукні створені щоб відчувати себе справжніми принцесами і перетворювати будь-яке свято на чарівну казку. А діти-моделі житомирської агенції «Charity event’s ua» продемонстрували у неймовірних образах модний показ бренду Інфанта Карнавал.

Вечірня частина концерту, яку вели Олександр Сімочов та Леся Лоюк, була не менш цікавою. Розпочав програму запальний виступ старшої групи школи ірландського танцю, що представив уривок з авторського проекту «Ритми Ірландії». Далі автор та виконавець Сергій Львов презентував блок пісень зі свого нового альбому «Крила». Пролунав на сцені і чарівний голос Романа Ващука, спів якого торкається сердець слухачів, навіть якщо вони не розуміють українську мову.

А на завершення суботнього вечора для гостей співала неймовірна Тоня Матвієнко. Виконавиця виконала свої хіти улюбленим багатьма «народним» голосом. Це був виступ справжнього міксу фольку та сучасної електронної музики, особливих ноток якому додало звучання бандури.

Яскрава неділя

Другий день фестивалю почався молитвою, яку проголосив настоятель Свято-Миколаївського храму у Національному музеї народної архітектури та побуту України, священник Захарій Залізний.

І сцена знову забуяла танцями і співами. До уваги учасників свята виступ професійної команди ART MUSIC SCHOOL «ZABAVA», яка у своїй творчості поєднує вокал, хореографію та акторську майстерність. Вихованці колективу постійно беруть участь у різних теле-проектах та шоу, серед яких «Коронація слова», «Голос діти», «Х-фактор». Нещодавно «ZABAVA»  взяла участь у великому проекті Олександра Пономарьова «12 голосів! 12 мов!». Вперше в світі уніфікований пасхальний переспів «Христос Воскрес!», слова якого сотні років не змінювалися, прозвучав однією мелодією.

Театр танцю Оксани Саяпіної «TRIUMPH of the dance» – це ансамбль дитячої, народної, сучасної та акробатичної хореографії. Колектив, що вирізняється технікою виконання, артистизмом, емоційністю та високою сценічною культурою, є переможцем багатьох міжнародних та всеукраїнських конкурсів дитячої творчості, та володарем Гран Прі фестивалю-конкурсу «Талановиті діти України’2021».

Всеукраїнський музично-поетичний гурт «Голос серця» об’єднав творчих людей за покликанням серця для втілення культурно-мистецьких проектів ГО «Щаслива родина – успішна Україна». Основний репертуар гурту це авторські пісні, деякі з них написані спеціально для популяризації та підтримки сімейних та християнських цінностей.

До свята доєдналися і яскраві артисти Творчого об’єднання ПАРАДІЗ, вихованці якого вже встигли заявити себе на таких проектах як Голос Діти, Дитяче Євробачення, Чорноморські Ігри. А також спортивно-хореографічний ансамбль «Візінова», Школа Ірландського танцю «Фаерденц», та видовищний танцювальний колектив «WakeUP Kids Show».

Яскраву сценічну феєрію створював і Театр сучасного мистецтва «Ніколь», що презентував серію авторських перфомансів у показі італійської колекції Too Be Too. Тему модного показу продовжили і неймовірно харизматичні артистки київської студії «Top Seven by MP».

Додав справжньої «спеки» біля сцени і світовий танцювальний флешмоб «Єрусалим». Пісня на мові зулу під назвою «Єрусалим – мій дім» зі словами «спаси мене», «не покидай мене» стала світовим хітом і гімном, що символізує об’єднання людей у важкі часи пандемії. В знак солідарності цей флешмоб танцюють співробітники авіакомпаній і медпрацівники в лікарнях, а також в церквах та по монастирях. А в цей недільний вечір, з ініціативи «Карітас-Спес Україна», долучилися до нього і українці, що стали гостями фестивалю «Всі разом за сім’ю!» у Пирогові.

Фото денної сцени ТУТ.

Партнери, хедлайнери та дощ

На сцені фестивалю відбувалося і традиційне для цього заходу нагородження сімей, з яких варто брати приклад. Серед відзначених – багатодітна родина Тимченків, а також сім’ї, де чоловік брав участь в ООС та з дитиною, що має особливі потреби. Усі отримали різні подарунки від партнерів свята: побутову техніку від компанії Saturn, путівки на відпочинок у комплексі Moravell, косметичні засоби від Біокон. А  родина Батурських, що виховує понад 20 усиновлених дітей – ще й спеціальний приз фестивалю – холодильник.

На великій сцені свята відбувалось також нагородження переможців онлайн конкурсу, організованого у соціальних мережах. Розігрувались подарунки і за правильні відповіді про фестиваль та організаторів заходу. Стати переможцем та отримати приз міг кожен, хто був уважним до оголошень від ведучих денного блоку Сергія Балаяна, Інни Царук та Юлії Демидович. А під сценою діток пригощали смачним морозивом від компанії-партнера «Три ведмеді».

Головний концерт свята традиційно почався з гімну всеукраїнського руху «Всі разом» у виконанні Романа Ващука, пісні якого звучать на багатьох радіостанціях світу. Традиційною була і промова священнослужителя однієї з християнських конфесій, а також заключне вітальне слово від голови оргкомітету заходу – Руслана Кухарчука. Разом із старшим сином Веніаміном він побажав кожному мати щасливі сім’ї і працювати над розбудовою суспільства зі здоровими родинами.

«Популярне в Україні гасло «Бог. Родина. Україна» у Пирогові надзвичайно гармонійно поєднується. Адже на території цього музею є храми, автентичні хати як символ родини. А усі ці лани, поля і пагорби, уся ця атмосфера – це і є Україна. Тому нам особливо приємно цього року проводити сімейний фестиваль у партнерстві з музеєм просто неба Пирогів», – сказав Руслан Кухарчук.

Недільний вечір фестивалю, ведучими якого були В’ячеслав Матюхін та Любов Рибалко, був переповнений якісним вокалом. Громадська діячка та багатодітна мама, відома співачка Оксамита презентувала свій новий сингл «Все тільки починається». Далі учасників свята чекали виступи заслуженої артистки України Олександри Моне та  учасниці проекту «Голос країни – 9» Анни Волобуєвої. Справжньою родзинкою концерту став виступ переможця «Голосу країни» 2014 року Ігоря Грохоцького.

Ну, а ефектним завершенням усього фестивалю виявився довгоочікуваний концерт Олега Собчука та легендарного гурту СКАЙ. І хоча на останніх піснях задощило, та навіть це не змогло злякати шанувальників творчості гурту та учасників фестивалю «Всі разом за сім’ю!»

Фото вечірньої сцени ТУТ. 

Сервіс та розваги

Крім цікавої сценічної програми, організатори фестивалю подбали про різноманітні активності, які не дали сумувати ані дітям, ані дорослим. На території комплексу розмістилися понад три десятка безкоштовних локацій сімейного сервісу, дитячих розважальних та спортивних майданчиків, вікторин та естафет, а також силові та танцювальні шоу, рясні та смачні фудкорти та багато інших цікавостей.

На зоні «Міжнародний центр Батьківства» завзято перетягували новеньку Tesla, змагаючись за звання «Супертато», а потім весело майстрували із дітками шпаківні. А поряд «Карітас-спес» проводили для сімейних пар конкурс «Всі разом у Карпати», де розігрували літній сімейний відпочинок у горах.

Неподалік розважав малечу кумедний тигрик від солодкого партнера свята – компанії «Житомирські ласощі». Діти охоче фотографувалися із аніматором та отримували у подарунок брендовану кільку. А артистам та сім’ям зі сцени вручили по коробці цукерок.

Заполонили дітлахи і локацію від іншого партнера фестивалю – мережі ресторанів «Євразія». Тут проходили майстер-класи по приготуванню суші, під час яких діти вчились виготовляти смачні роли. Також на сцені дарували сертифікати на романтичну вечерю в цьому закладі.

А трохи далі малечу вже казково вабили величезні надувні гірки та батути. Та організатори подбали, аби дітям було відпочивати не лише весело, але і солодко – на локації їх чекала безкоштовна солодка вата, з якою можна було завітати до вуличного кінотеатру від «Суперкниги» і познайомитись з улюбленцем мультфільмів – Робіком.

Творча малеча могла розфарбовувати метрові паперові будиночки, ліпити саморобки та плести браслети. А спортсмени змагалися на канатній дорозі та у футбольній грі.

На пагорбку серед вітряків давав захоплюючу виставу ляльковий театр. А неподалік стояв справжній планер. Його та цілий ряд авіамоделей представили Центральний спортивно-технічний клуб авіаційного моделізму ТСО України  та Українська Федерація авіамодельного та Дрон спорту.

А ще на фестивалі були представлені локації з трембітами, майстер-класи по гончарству, стрільба із лука, міні забіг на велобігах, фото зона з лицарськими обладунками, кіно кастинг для малюків, змагання з перетягування канату, дитяча анімація та флеш тату, та багато-багато іншого.

Фото локацій ТУТ. 

Ну, і звісно, на фестивалі можна було смачно поїсти. Рясний фудкорт додав фестивалю особливого смаку та атмосфери. До уваги відвідувачів працювали зони із смачним частуванням: паніні та бургери, м’ясо та овочі на грилі, випічка та солодощі. А також фреші та лимонади, чай, кава та молочні коктейлі.

Медичну безпеку усього заходу забезпечила компанія-партнер, мережа клінік Viva. До речі, сертифікати на лікування в клініці розігрувалися зі сцени фестивалю. Партнерами фестивалю «Всі разом за сім’ю!» стали також «Європейське місто», «Нова будова», Maxiproduction, Pepsi та “Біокон”.

На території комплексу постійно працювали волонтери, які радо дарували перехожим фірмові магніти та пропонували поставити підпис за збереження природних сімейних цінностей. Адже «Всі разом — за сім`ю!» – соціальний вуличний захід, що щорічно проходить на центральних площах Києва та збирає десятки тисяч учасників. Головна мета фестивалю, який, починаючи з 2010 року, організовує громадський рух «Всі разом!» – прищеплювати суспільству здорові сімейні цінності та підносити ідею побудови сильної держави на підвалинах міцної щасливої родини.

В останні роки схожі заходи стали ширитися і за межами столиці, охопивши вже понад шість десятків населених пунктів країни та чверть мільйона співвітчизників. Що перетворило сімейні вуличні фестивалі на великий національний рух.

Фотографи: Олександр Плотников, Вадим Госпелер, Бася Володарська.

Фото денної сцени ТУТ.

Фото вечірньої сцени ТУТ. 

Фото локацій ТУТ. 

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram