Учасникам акції «За Стамбульську конвенцію» обіцяють гроші

Актуально
19.11.2021
Учасникам акції «За Стамбульську конвенцію» обіцяють гроші

30 листопада під Офісом президента України планується акція на підтримку скандальної Стамбульської конвенції. Метою заходу є тиск на президента, щоб той вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт про ратифікацію Стамбульської конвенції. 

У мережі «Фейсбук» вже створено відповідний захід під назвою «Відчинимо правду про насильство». Як заявлено в повідомленні, координувати акцію будуть активісти громадської ради з гендерних питань при МФО «Рівні можливості». Серед організаторів зазначено громадські організації, які відомі активним просуванням «гендерної ідеології». Серед таких, наприклад, ГО «Жінки – це 50% успіху України», «ЗА Стамбульську Конвенцію» та інші.

Фактичними організаторами є депутати парламентської МФО «Рівні можливості», які збирають у Києві членів та активістів однойменних депутатських груп з усієї України. Учасникам акції обіцяють дати гроші – добові, у тому числі кошти на компенсацію транспортних витрат і харчування. Відповідні повідомлення розсилають у тому числі депутатам місцевих рад.

Таким чином, ніби виступаючи за подолання так званого домашнього насильства, коаліція грантових громадських організацій, які назвали себе «Україна – за Стамбульську конвенцію», виділяє спеціальний фінансовий ресурс для організації ідеологічного тиску на президента та Верховну Раду. Такими діями остаточно створюють Стамбульській конвенції репутацію неприйнятного і скандального документу.

Стамбульська конвенція – ідеологічна ініціатива, мета якого наситити законодавче поле країн словосполученнями «сексуальна орієнтація та гендерна ідентичність». Відповідно до логіки документу, жінками пропонується вважати не лише людей з відповідними біологічними ознаками та хромосомним набором, а будь-яку особу, яка ідентифікує себе як жінку. Чимало країн, які вже ратифікували конвенцію, збираються денонсувати її. Це вже зробила Туреччина, найближчим часом це планує зробити Польща та інші країни. Угорщина також відмовилась ратифікувати Стамбульську конвенцію.

Нагадаємо, як фейковими побиттями та імітаціями синців за допомогою гриму та макіяжу відомі блогерки, публічні персони, топові телеведучі закликали у своїх публікаціях підписати петицію з вимогою ратифікувати скандальну Стамбульську конвенцію.

Рух «Всі разом!» підготував аналіз цього документу, який вміщується на 60 сторінках і насправді не кожен українець його читав. А тому не кожен розуміє приховані загрози. Повну юридичну експертизу Стамбульської конвенції читайте у статті доктора юридичних наук Марини Медведєвої. З приводу загроз Стамбульської конвенції висловився і Роман Лаба — директор всеукраїнського бюро у справах душпастирства родин при Конференції римо-католицьких єпископів в Україні, доктор біблійного богослов’я.

Читайте також по темі:

Сім прихованих фактів про Стамбульську конвенцію

Директор міжнародного юридичного центру: Стамбульска конвенція – проблемний документ

Офіційний Стамбул вийшов зі… Стамбульської конвенції

Польща розпочала процес денонсації Стамбульської Конвенції

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram