Польща розпочала процес денонсації Стамбульської конвенції

Актуально
22.07.2020
Польща розпочала процес денонсації Стамбульської конвенції

Міністр сім’ї, праці та соціальної політики Республіки Польща Марлена Мальонг в ефірі ТВ Trwam заявила, що у міністерстві уже працюють над денонсацією Стамбульської конвенції. До кінця року Польща планує висловити свою позицію та передати законопроект у парламент. 

“Ми будемо співпрацювати з Міністерством юстиції та Міністерством закордонних справ, перш за все, щоби підготувати закон і вжити відповідні кроки до певних змін, які слід запровадити. В Польщі вже протестували проти цього документу, була висловлена позиція, і ми готуємося до денонасації», – сказала міністр сім’ї, передає портал Родина. 

Нагадаємо, повна назва Стамбульської конвенції – Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами. Цей скандальний міжнародний документ відмовилися ратифікувати багато країн Євросоюзу, а також Велика Британія. Конвенція містить багато суперечливих норм, у тому числі впроваджує дефініцію гендеру як соціального конструкту, просуваючи це у законодавство у освітню галузь кожної країни. Крім цього, Стамбульська конвенція ігнорує основні чинники насилля: алкоголізм, руйнування сімейних уз, сексуалізація образу жінки. Також вона підриває основи демократії через втручання у суверенне право батьків виховувати своїх дітей, через порушення принципу субсидіарності. Документ сприяє сексуалізації дітей та покликаний «викорінювати стереотипні гендерні ролі».

Рух “Всі разом!” підготував аналіз цього документу, який вміщується на 60 сторінках і насправді не кожен українець його читав. А тому не кожен розуміє приховані загрози. Повну юридичну експертизу Стамбульської конвенції читайте у статті доктора юридичних наук Марини Медведєвої. З приводу загроз Стамбульської конвенції висловився і Роман Лаба – директор всеукраїнського бюро у справах душпастирства родин при Конференції римо-католицьких єпископів в Україні, доктор біблійного богослов’я.

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram