Фейкові побиття: як брехнею і маніпуляцією просувають Стамбульську конвенцію в Україні

Актуально
15.05.2020
Фейкові побиття: як брехнею і маніпуляцією просувають Стамбульську конвенцію в Україні

Відомі блогерки, публічні персони, топові телеведучі закликали у своїх публікаціях підписати петицію з вимогою ратифікувати скандальну Стамбульську конвенцію. І при цьому використовують свої фото з фейковим побиттям – синці на обличчі за допомогою гриму та макіяжу. Це допомогло майже в останній момент перед до закінчення голосування таки зібрати під петицією 25 тисяч голосів.

У тексті петиції зазначено, що «Стамбульська конвенція визнана найвищим міжнародним стандартом у попередженні та боротьбі з насильством щодо жінок та домашнім насильством». Але українські юристи, у тому числі резиденти Кабінету експертів зазначають, що національне законодавство, зокрема Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», значно дієвіший та ефективніший для цих цілей у контексті українського правового поля.

Більш того, ратифікація Стамбульської конвенції не відповідає  нормам чинного законодавства України. По-перше, цей документ невиправдано створює спеціальні додаткові привілеї для гомосексуалів, лесбійок, бісексуалів чи трансгендерів. А це суперечить статті 24 Конституції України, відповідно до якої «громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом». По-друге, зазначена Конвенція є головним правовим механізмом для впровадження ґендерної концепції і відповідної термінології у національне законодавство. І по-третє, що особливо принципово, Стамбульська конвенція визначає поняття гендер як «соціально закріплені ролі», а не як біологічну стать. Тому у разі ратифікації саме така дефініція автоматично імплементується у все національне законодавство в усіх фрагментах, де вживається термін «гендер» як синонім біологічно статі.

Українські активістки вдалися до відвертої брехні і маніпуляції у своїх намаганнях спробувати в останній момент дотиснути Петицію. Для цього пішли у хід навіть фейкові фото нібито побитих жінок. Тобто їх не били, відсутні реальні історії, проте для досягнення цілі, на їхню думку, годяться всі засоби, у тому числі – фейки. Цей метод призначений для створення викривленого уявлення про реальність і задля введення в оману більшої частини тих, хто підписався.

Активістки феміністичних організацій, представники політичних ліберальних течій та лідери ЛГБТ-спільноти, які просувають гендерну концепцію, позиціонують Стамбульську конвенцію як документ для запобігання «насильства проти жінок». Але зміст і філософія документу – про інше.

Читайте також ЮРИДИЧНУ ЕКСПЕРТИЗУ Стамбульської конвенції від доктора юридичних наук Марини Медведєвої.

У 2018 році понад три сотні громадських організацій з 9 країн Європи ініціювали ПОПРАВКИ до Стамбульської Конвенції з метою усунення положень гендерної ідеології.

Нагадаємо, що Рух «Всі разом!» підготував АНАЛІЗ ДОСВІДУ країн, які ефективно чинять спротив ґендерній концепції.

Також у травні поточного року Угорщина ВІДМОВИЛАСЬ РАТИФІКУВАТИ Стамбульську конвенцію.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram