Представник Омбудсмена зазіхає на політичні та релігійні права місцевих депутатів

Актуально
12.02.2024
Представник Омбудсмена зазіхає на політичні та релігійні права місцевих депутатів

Представник Уповноваженого з прав людини Михайло Спасов вказує депутатам Чернівецької обласної ради, які рішення голосувати, а які – не голосувати. Він направив листа голові облради Олексію Бойку, в якому в ультимативній формі дав ледь не вказівку – «утримуватися в діяльності Чернівецької обласної ради від дій та рішень, які можуть бути розцінені як упереджене ставлення до ЛГБТІК-людей». Цей лист є в розпорядженні офісу «Всі разом!», він датований 31 січня поточного року.

Що ж стало причиною того, що пан Спасов вкотре екстрено занепокоївся темою гомосексуалізму. Причина у тому, що у грудні 2023-го Чернівецька обласна рада проголосували звернення до Верховної ради України щодо неприпустимості ухвалення законопроєкту N9103 «Про інститут реєстрованих партнерств». Адже він пропонує повністю прирівняти в Україні одностатеві партнерські союзи до шлюбу і сім’ї, у тому числі із можливістю усиновлення дітей. А це – суперечить Конституції України і Сімейному кодексу.

Весь зміст листа Спасова – це розлогі розмірковування навколо теми «недискримінації». Але особливий цинізм цієї ситуації полягає ось у чому… Назва посади Спасова в офісі Омбудсмена звучить так: «представник Уповноваженого з рівних прав…, політичних та релігійних поглядів». Тобто посадова особа, яка має захищати права людей мати власні політичні і релігійні погляди, саме ця людина атакує депутатів місцевих рад безпосередньо за їхні політичні і релігійні погляди.

В цьому контексті слід нагадати, що подібне звернення до Верховної Ради щодо недопущення легалізації одностатевих партнерства Чернівецька обласна рада голосувала і раніше – у 2018 році. Тоді одна з лгбт-організацій в притаманному для них стилі спробувала через суд закрити рот народним обранцям і змусити облраду відкликати своє рішення. Але у 2020 році Чернівецька обласна рада за підтримки юристів «Всі разом!» виграла цю справу – у судовий спосіб захистила своє право ухвалювати рішення на захист інституту сім’ї та проти лгбт-пропаганди.

Тоді ж у 2020-му році Інституті держави та права ім. В. М. Корецького у своєму експертному Висновку зазначив: «Дії Чернівецької обласної ради є такими, що відповідають чинному законодавству України… По-перше, реалізовані повноваження народу здійснювати владу через своїх представників, по-друге, знайшли своє здійснення права громадян на управління державними справами, по-третє, має місце поєднання місцевих та державних інтересів».

Організація «Всі разом!» інформує Офіс Омбудсмена і зокрема Спасова про  те, що в Україні вже понад 110 місцевих рад всіх рівнів проголосували аналогічні звернення до парламенту про недопущення легалізації одностатевих партнерств. І кількість таких рішень буде лише збільшуватися. Адже це консолідована позиція громадян України і виборців – захист інституту сім’ї, батьківства, материнства і дитинства. А також – протидія лгбт-ідеології, яка прагне викривити природну модель шлюбу, а також призводить до поглиблення демографічної катастрофи і суспільних конфліктів.

Нагадаємо, активісти лгбт-руху системно атакують і зневажають українських патріотів, які воюють на фронті. Наприклад, харківська лесбійка Шаригіна назвала покидьком загиблого воїна-героя Тарасенка, обурювалася через те, що одну з місцевих вулиць хотіли назвати ім’ям цього героя. Однодумці Шаригіної також публічно зневажали воїна Азову «Фроста». Засновниця «Ukraine.pride» Софія Лапіна бажала смерті офіцеру ЗСУ Євгену Карасю. А на київському «гей-параді» носили транспарант «Смерть нації. Квір ворогам».

Натомість на українських Сил оборони ключовий пріоритет – захист України і захист сім’ї. Навколо цього єднають свої зусилля Збройні сили і українських народ.

ГО «Всі разом!»

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram