Чернівецька облрада закликає ВР голосувати проти одностатевих партнерств (№9103)

Актуально
27.12.2023
Чернівецька облрада закликає ВР голосувати проти одностатевих партнерств (№9103)

Депутати Чернівецької обласної ради звернулися до Верховної ради із закликом не допускати проєкт закону № 9103 «Про інститут реєстрованих партнерств» в сесійну залу для голосування, а в разі його винесення – голосувати проти. Разом з депутатами звернення підтримав і голова обласної ради Олексій Бойко.

У зверненні, яке було проголосоване 22 грудня, зазначають, що згідно із статтею 51 Конституції України шлюб визначається як союз жінки та чоловіка, а сім’я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою. З огляду на це, депутати вважають, що законопроєкт № 9103 прямо суперечить Конституції України та цінностям, моралі і традиціям українського народу.

Ініціатором звернення стала депутатська група “За духовність, моральність та християнський шлях розвитку Чернівецької області”. Про це розповідає член цієї групи та депутат облради від фракції «Єдина Альтернатива» Олександр Шкурідін. Він коментує офісу «Всі разом!»: «На сесії ми прийняли, як на мене, важливе рішення. Адже ця пропаганда може бути небезпечною для дітей та молоді, адже прямо впливає на їх розбещення. Такий закон може сприяти знищенню інституту сім’ї, а також негативно вплинути на демографічну ситуацію в країні, яка і так, надзвичайно складна». 

Голова обради Олексій Божко у одному з інтерв’ю висловив підтримку ініціатору: «Думаю, що у демократії є свої межі, тому, враховуючи нашу ментальність та життя на Буковині, вважаю надзвичайно актуальною для нашої області пропозицію депутата Шкурідіна. Я її всіляко підтримував і буду підтримувати».

Підсумовуючи, депутати стурбовані тим, що в такий важкий для країни час, є намагання «просунути» таке рішення в стінах Парламенту, яке суперечить Конституції України та законам України, багатовіковим традиціям і цінностям українського народу, а також християнським принципам, на основі яких будується українська держава.

«Звертаємось до всіх народних депутатів України докласти зусиль, аби цей законопроєкт не був допущений в сесійну залу для голосування, а в разі його винесення, голосувати проти», – вказано у зверненні.

Нагадаємо, що законопроєкт № 9103 передбачає легалізацію одностатевих союзів в Україні, а також визнання на території України зареєстрованих в інших країнах одностатевих партнерств і «шлюбів». Ініціатором законопроєкту виступила народний депутат з фракції «Голос» Інна Совсун. До неї долучилися ще 17 колег з фракцій «Голос» та «Слуга народу». Зареєстрований у Верховній Раді від 13 березня 2023 року.

Також читайте:

Обласні ради не допускають ухвалення законопроєкту № 9103

Міські ради проти інституту «реєстрованих партнерств»

Депутати сільради направили звернення проти № 9103

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram