Депутати сільради направили звернення проти № 9103

Актуально
18.04.2023
Депутати сільради направили звернення проти № 9103

Депутати Борщагівської сільської ради направили звернення вищому керівництву Верховної Ради України щодо законопроєкту № 9103 «Про інститут реєстрованих партнерств». Це відбулось під час дванадцятої чергової сесії VIII скликання. Ініціатором звернення стала депутатська група «Міжфракційне об’єднання «Всі разом – за сім’ю!».

У змісті проєкту Закону передбачається легалізація одностатевих союзів в Україні, а також визнання зареєстрованих в інших країнах одностатевих партнерств і так званих «шлюбів». Авторами цієї легалізації є 18 народних депутатів з двох фракцій “Голос” та “Слуга народу”.

Починаючи з кінця березня 2023 року, велика кількість міських, обласних та сільських рад почали приймати рішення спрямовані на протидію даному законопроєкту.

Борщагівські депутати теж не оминули це питання. Вже 17 березня 2023 року вони спрямували звернення у якому виклали основні засади змісту № 9103. Депутатська група просить зняти з розгляду проєкт Закону як такий, що суперечить волевиявленню громадян України, Конституції України та безсумнівно, Сімейному Кодексу.

Нагадаємо, що раніше міські ради – Луцька, Бродівська та обласні ради – Івано-Франківська, Тернопільська та Львівська звернулися до голови Верховної ради Руслана Стефанчука. Їхній заклик до влади, не виносити на розгляд парламенту проєкт закону «Про інститут реєстрованих партнерств».

Читайте детальніше про рішення рад щодо № 9103:

Обласні ради не допускають ухвалення законопроєкту № 9103

Міські ради проти інституту «реєстрованих партнерств»

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram