Міські ради проти інституту «реєстрованих партнерств»

Актуально
07.04.2023
Міські ради проти інституту «реєстрованих партнерств»

Луцька та Бродівська міські ради виступили проти законопроєкту № 9103 «Про інститут реєстрованих партнерств». Він передбачає легалізацію одностатевих союзів в Україні, а також визнання зареєстрованих в інших країнах одностатевих партнерств і «шлюбів». Ініціатором якого виступила народний депутат з фракції «Голос» Інна Совсун. Також її підтримали ще 17 колег-депутатів з партій «Голос» та «Слуга народу».

Луцька міська рада

31 березня 2023 року в Луцькій міській раді закликали Верховну Раду (ВР) не допустити розгляд та ухвалення закону. Звернення до ВР підтримали під час 43-ї сесії Луцької міської ради, повідомляють на офіційному сайті.

Депутати вважають законопроєкт може призвести до знищення національних цінностей. У зверненні депутатів визначається чітка позиція, вони вважають абсолютно неприпустимим ухвалення закону чи подібних, що суперечать Сімейному кодексові. Також зауважили, що ухвалення призведе до неминучого агресивного нав’язування гендерної ідеології всьому суспільству і загрожуватиме здійсненню адекватної демографічної політики. Враховуючи час національно-визвольної війни.

Луцькі депутати розуміють, що аморальна гендерна ідеологія ще більше буде проникати в освітні заклади, травмуючи психоемоційну сферу дітей.

Тому вимагають зупинити цей закон. Як вони запевнюють у зверненні це припинить вкрай агресивну риторику і поведінку ЛГБТ-спільнот. Які брутально посягають на гармонійні взаємини між двома статями в українському суспільстві.

Захист і збереження традиційних сімей – це неодмінна умова сильної нації, запорука продовження нас, продовження України. Саме це закріплено у нашому основному законі (ст.51) та Сімейному кодексі (ст.21), де шлюб визначається як союз жінки та чоловіка. Саме на таких цінностях родини виховувались наші захисники та захисниці.

Також депутати нагадали, що у 2018 році були спроби нав’язати гендерну ЛГБТ-ідеологію через законодавство. Проте це було зупинено завдяки громадському опір представників «сімейних цінностей» та Української Ради Церков і релігійних організацій.

Закликали й зараз висловити свій одностайний протест і захистити українську націю від посягання на її високі моральні цінності в час війни, осередком яких є родина і діти, а отже, майбутнє України як національної держави.

Бродівська міська рада  

За ініціативою фракції ВО «Свобода» у Бродівській міській раді було ухвалено звернення до центральної влади щодо неприпустимості ухвалення проєкту закону України «Про інститут реєстрованих партнерств». У зверненні, яке виголосила депутат Ольга Шайдулліна, йдеться про загрозливі тенденції, які не лише послаблюють чи віддаляють нашу перемогу над Москвою. Вони ідеологічно знищують та морально розбещують українське суспільство. Як зазначила депутат: «Світова практика свідчить, що запровадження «партнерств» – це лише етап на шляху до визнання одностатевих «шлюбів».

Тому вона звернулась із закликом захистити українську націю від посягання на її високі моральні цінності в час війни, цінністю яких є родина і діти, а, отже, майбутнє України як національної держави.

Депутати Бродівської міської ради вимагають органи вищого державного управління не допустити розгляд проєкту закону України «Про інститут реєстрованих партнерств» та запровадження інституту цивільних партнерств в Україні.

Читайте детальніше про законопроєкт № 9103:
«Листи до Верховної Ради України: відмовитися від розгляду законопроєкту №9103»

«ЗНАТИ В ОБЛИЧЧЯ, ЩОБ УНИКАТИ. ВСІ АВТОРИ ЗАКОНОПРОЄКТУ 9103»

 Дивіться відео:
Концепція та ідея інституту реєстрованих партнерств. Віталій Коломієць у Кабінеті експертів

 

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram