Листи до Верховної Ради України: відмовитися від розгляду законопроєкту №9103

Актуально
30.03.2023
Листи до Верховної Ради України: відмовитися від розгляду законопроєкту №9103

Законопроєкт «Про інститут реєстрованих партнерств». Зареєстрований під номер 9103 передбачає легалізацію одностатевих союзів в Україні, а також визнання на території України зареєстрованих в інших країнах одностатевих партнерств і «шлюбів». Ініціатором виступила народний депутат з фракції «Голос» Інна Совсун. Також її підтримали ще 17 колег-депутатів з партій «Голос» та «Слуга народу».


Дивіться відео про рішення місцевих рад

Громадська організація «Всі разом!» надіслала листи з рішеннями близько 70 із 100 місцевих рад проти легалізації одностатевих партнерств у Комітет Верховної Ради України з питань правової політики та Міністерство юстиції України. Наступним кроком стало спрямування листів із вимогами до керівництва 18 Комітетів Верховної Ради.


У листах до Комітету з питань правової політики та Міністерству юстиції України, рух «Всі разом!» наполягає вивчити рішення місцевих рад всіх рівнів щодо недопущення запровадження інституту цивільних партнерств в Україні.
Також вивчити нещодавню експертизу Міністерства юстиції про неможливість подання відповідного законопроєкту – з огляду на норми Конституції, Сімейного кодексу і рішення місцевих рад. Обов’язково донести цю позицію до Кабінету міністрів України.

Що стосується в особливості листа до Мін’Юсту, воно містить прохання провести виховну і роз’яснювальну розмову із заступником міністра Валерією Коломієць, яка у своїх публічних виступах займається пропагандою одностатевих партнерств замість того, щоб захищати Конституцію і позицію українського народу, висловлену через рішення місцевих рад. Вжити дисциплінарних заходів щодо неї.

Також вимагаємо відхилити або зняти з розгляду проєкт закону № 9103 як такий, що фактично легалізує так звані одностатеві «шлюби» в Україні. У тому числі з правом на всиновлення та опіку дітей, тобто потенційно створює загрози для конституційних прав та свобод громадян.

Автори законопроєкту №9103 задекларували себе НЕ як Народні депутати України, що повинні представляти Український народ у Верховній Раді України й здійснювати свої повноваження, передбачені Конституцією України та загальновизнаними нормами моралі.

На жаль, це політики, які поставили за мету ліквідувати чинну в Україні дефініцію шлюбу та сім’ї. Окрім того в їхніх зазначених діях можна вбачити загрозу національній безпеці України. Оскільки під час війни в нашій країні вони вчинили акт, який катастрофічно підриває довіру до органів влади і провокує значний суспільний конфлікт. Адже вони ігнорують позицію всієї Української громади, висловлену через багатотисячні вуличні заходи і рішення сотні місцевих рад.

У листах є чітко викладені обставини, внаслідок яких Верховна Рада України має відмовитися від розгляду проєкту закону «Про інститут реєстрованих партнерств» (№9103) і йому подібних як таких, що суперечать волевиявленню громадян України, а також суперечать Конституції України, Сімейному кодексу і моральним засадам українського суспільства.

Будь ласка, підтримайте місію організації “Всі разом!” – зробіть донат!

Читайте експертну статтю: «ОДНОСТАТЕВІ ПАРТНЕРСТВА»: ПОВНИЙ РОЗТИН ЗАКОНОПРОЄКТУ №9103 І ЙОГО ШОКУЮЧИЙ ЗМІСТ

Також: «В офісі Президента різними технічними засобами не пропускають петиції на захист сімейних цінностей»

Всі разом!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram