Як Дробович з Інституту національної пам’яті просуває марксистські ідеї

Актуально
21.05.2024
Як Дробович з Інституту національної пам’яті просуває марксистські ідеї

Антон Дробович роздратував українців. Він запропонував зробити Арку Свободи українського народу (раніше – Арка дружби народів) символом лгбт. Дробович є головою Українського інституту національної пам’яті. Він сказав, що бачить три сценарії розвитку подій довкола цього об’єкта: «Перший сценарій – повний демонтаж. Другий варіант – залишити все, як є. Третій варіант – залишити арку і зробити з неї веселку як символ ЛГБТ». Про це він зазначив в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

Депутати, активісти, військові, голови організацій, пастори та пересічні громадяни в соціальних мережах висловили свої невдоволення про недоцільність такої ініціативи. Українці вважають недоречним робити з Арки пропагандистський символ лгбт з різних причин. Користувачі в публікаціях іронічно висміюють Дробовича та засуджують його некомпетентність на посаді.

Руслан Кухарчук, голова організації «Всі разом!», зазначив, що однією з ключових задач Інституту є координація державної політики з декомунізації. Але дана пропозиція є повною протилежністю цій задачі. «Тут я хотів би поінформувати головного декомунізатора України про те, що оці всі приколи і примочки з лгбт-політиками – це ключовий пріоритет європейських комуністів, соціалістів і загалом марксистів. Можливо через брак освіти Дробович про це не знав. Але пора починати знати. Бо не можна одночасно бути комунізатором і декомунізатором», – написав Кухарчук.

Нагадаємо, що ми робили публікацію «Комунізм і гомосексуалізм – єдність ідей та спільна мета». В ній ми описували, що ЛГБТ-рухи і комуністичні партії майже по всій Європі – близькі друзі і партнери.

Політики також засудили дії Дробовича. Катерина Збарська, депутат дніпровської міської ради, зазначила, що зараз потрібно робити акцент на справжніх цінностях, які приведуть країну в Євросоюз. «В мене просто єдине питання – чому ми намагаємося запровадити такі європейські «цінності», а не підвищуємо зарплати до європейських, не боремося з корупцією у владі… Смішно. І смішно взагалі це обговорювати під час війни», – написала в дописі Збарська.

Ігор Марченко, пастор церкви, з іронією написав, що це рішення «важливе», та назвав ініціаторів «Бридкими сатаністами при владі».

Український військовослужбовець Євген Карась у своєму телеграм-каналі зазначив, що в Києві руйнуються мости, а Дробович хоче використати бюджетні кошти, щоб зробити з Арки пропагандистський символ лгбт. Він зробив опитування, яке показало, що українцям не подобаються ці дії, спрямовані на пропаганду лгбт. Станом на дату цієї публікації в опитуванні взяли участь понад 36000 людей, з яких близько 90% проголосували проти такої пропозиції Дробовича. Також військовослужбовець Максим Жорін висловився щодо цієї ситуації. Він написав, що ненормально брати мільйонні гранти для реалізації такого «проєкту».

Нагадаємо, активісти лгбт-угрупування системно атакують і зневажають українських патріотів, які воюють на фронті. Наприклад, харківська лесбійка Шаригіна назвала покидьком загиблого воїна-героя Тарасенка, обурювалася через те, що одну з місцевих вулиць хотіли назвати ім’ям цього героя. Однодумці Шаригіної також публічно зневажали воїна Азову «Фроста». Засновниця «Ukraine.pride» Софія Лапіна бажала смерті офіцеру ЗСУ Євгену Карасю. А на київському «гей-параді» носили транспарант «Смерть нації. Квір ворогам».

Натомість на українських Сил оборони ключовий пріоритет – захист України і захист сім’ї. Навколо цього єднають свої зусилля Збройні сили і українських народ.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram