Місцеві ради законно захищають інститут сім’ї. Висновок Інституту Корецького

Експертиза
07.08.2020
Місцеві ради законно захищають інститут сім’ї. Висновок Інституту Корецького

Висновок наукових експертів Інституту держави і права імені Володимира Корецького НАН України повністю підтримує рішення місцевих рад на підтримку інституту сім’ї та проти гендерної та ЛГБТ-ідеологій. Провідна установа в галузі права констатує, що рішення 80 місцевих рад по всій Україні проголосовані у відповідності до принципу компетенції. Опублікувано відео рокриває деталі. Дивіться, щоб знати більше.

Понад 80 місцевих рад звернулися до Верховної Ради, Президента і Кабінету міністрів щодо захисту інституції сім’ї в Україні. Обласні, районні, міські, селищні депутати з усієї країни вимагають:

– зберегти статтю 51 Конституції України, у якій зафіксовано, що шлюб – це союз чоловіка та жінки;
– вилучити ідеологічні терміни «сексуальна орієнтація» і «гендерна ідентичність» з українського законодавства і унеможливити їхню появу у майбутньому;
– не допустити ухвалення закону «Про цивільне партнерство», адже це відкриває шлях до так званих «одностатевих шлюбів»;
– виключити з усіх підзаконних актів норми, які ставлять за мету подолання так званих «гендерних стереотипів», адже це зазіхає на природу і біологічну стать;
– ухвалити закон «Про заборону пропаганди гомосексуалізму» для створення безпечного інформаційного середовища для дітей.

Подібна спільна і категорична позиція місцевих рад по всій Україні призвела до значних позитивних результатів. Але у відповідь на це кілька ЛГБТ-активістів спробували через суд скасувати рішення кількох місцевих рад. У своєму позові вони звинуватили місцевих депутатів у підбурюванні до дискримінації за ознаками так званої «сексуальної орієнтації» і «гендерної ідентичності».

Тоді Чернівецька обласна рада, наполягаючи на законності свого рішення, звернулася до головного арбітра у таких випадках. Йдеться про Раду науково-практичних експертиз при Інституті держави і права імені Володимира Корецького Національної Академії Наук України. Перед науковими експертами поставили два запитання: чи законні дії місцевої ради щодо звернення до центральних органів влади щодо захисту інституції сім’ї? Та, чи дотрималася місецва рада принципу компетенції та порядку прийняття рішень?

Читайте також статтю: Наукові експерти НАН України: «Рішення Чернівецької облради щодо захисту сім’ї відповідає законодавству»

7 лютого 2020 року був затверджений  Висновок наукових експертів Інституту імені Корецького. Документ на восьми сторінках містить вичерпні відповіді і роз’яснення. Ключові тези наступні: «Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування». «Закон закріплює за депутатами місцевої ради статус представників інтересів територіальної громади, які представляють інтереси всієї територіальної громади, несуть обов’язки перед виборцями, виконують їх доручення».

 

У підсумку експерти Інституту імені Корецького констатують: «Дії Чернівецької обласної ради є такими, що відповідають чинному законодавству України». Адже у зазначеному Рішенні місцевої ради «по-перше, реалізовані повноваження народу здійснювати владу через своїх представників, по-друге, знайшли своє здійснення права громадян на управління державними справами, по-третє, має місце поєднання місцевих та державних інтересів». У Висновку авторитетної експертної установи у галузі права також наголошується наступне: «Нормами міжнародного права участь в управлінні державними справами визнається складовою компетенції органів місцевого самоврядування». «Обласна рада при прийнятті свого рішення щодо звернення до вищих органів державної влади щодо захисту інституції сім’ї не вийшла за межі компетенції, встановленої законодавством».

Інститут держави і права імені Володимира Корецького НАН України – провідна наукова експертна установа у галузі права. Таким чином слід вважати, що рішення всіх місцевих рад по всій Україні на захист інституції природної сім’ї, проти гендерної та ЛГБТ-ідеологій – законні і проголосовані у відповідності до принципу компетенції.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram