Марші «Всі разом за сім’ю!»: як відкрили сезон вуличних родинних подій. ФОТО

Актуально
18.05.2021
Марші «Всі разом за сім’ю!»: як відкрили сезон вуличних родинних подій. ФОТО

У супроводі національної поліції, на чолі з міським головою, під духовий оркестр, із кольоровими кульками та транспарантами пройшли по Україні багатотисячні марші на захист сім’ї. У колонах вишикувалися щасливі подружжя, радісні дітки та свідома молодь. Після маршів програма продовжилася фестивалем або концертом. Заходи пройшли 15-16 травня до Дня сім’ї і відкрили марафон вуличних просімейних маніфестацій 2021 року «Всі разом за сім’ю!» Які родзинки були в маршах та фестивалях у Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Новоград-Волинському та Бердичеві, читайте нижче.

Хмельницький, 16 травня, Хода на захист життя та сім’ї, фестиваль «Всі разом за сім’ю!», мурал «Тато, мама, діти – України квіти».

У Хмельницькому святкування Дня сім’ї розпочалося ще задовго до завітної дати. Адже перед цим йшли роботи по підготовці просімейного муралу. Спільно із навчальними закладами – будівельними та художніми, просімейним активістам вдалося створити мурал на фасаді літнього театру в центрі парку Чекмана. Загальна площа малюнків понад 200 м2.

Саме цей театр в парку став сценою сімейного фестивалю цього року. Проте святкування 15 травня розпочалося із ходи на захист життя і сім’ї, в якій взяли участь також і представники громадських та релігійних організацій, високопосадовці з міської та обласної рад. Колона розтягнулася на кілометр. Супроводжувала ходу патрульна поліція. Люди тримали в руках просімейні транспаранти, які нагадували про цінність природної сім’ї. Кінцевою точкою маршу став парк імені Чекмана – саме там пройшов концерт та фестиваль.

Гостей чекали понад десяток локацій: подружнє консультування, допомога ветеранам ООС від капеланських організацій, сімейний психолог, турнір по стрітболу та флорболу, сімейне кафе та фотозони. Для молоді організували квест у парку на сімейну тематику.

Організатори наголошують, що для реалізації усіх заходів важливою стала підтримка міської ради і міського голови Олександра Симчишина.

Кам’янець-Подільський, 16 травня, хода «Всі разом за сім’ю!»

Просімейна подія у Кам’янці-Подільському об’єднала навколо себе різні християнські конфесії. Приємністю організаторам стало те, що до маршу долучився і міський голова Михайло Посітко. Він у виступі наголосив на важливості захисту сімейних цінностей та подякував організаторам за свято.

Хода розпочалася на площі Соборній біля міської ради, закінчилася у центрі Старого Міста. Це об’єднало сучасний та історичний центри Кам’янця. Учасників було понад тисячу, проте усі дотримувалися санітарних норм для непоширення вірусу. Супроводжувала колону поліція.

Свято продовжилося концертом та спільною молитвою за сім’ї, подружжя, за місто Кам’янець-Подільський. На сцені виступали дитячі та молодіжні колективи, а територію заходу прикрашали яскраві фотозони та фотовиставки. Одну із таких величезних фотозон забезпечив офіс руху «Всі разом!»

«Відбудова міста і держави розпочинається з сім’ї, а тому це буде гарний крок для позитивних змін», – говорять організатори. Захід організований Духовною Радою християнських церков міста за сприяння депутатів та міської ради.

Новоград-Волинський, 16 травня, хода «Всі разом за сім’ю!»

Вперше за місяці карантину жителі Новоград-Волинського зібралися на захід і привід для цього серйозний – святкування Дня сім’ї. Організатори напередодні готувалися до свята: надрукували яскраві жовті брендовані кульки «Всі разом за сім’ю!», провели фотоконкурс, підготували кілька тематичних фотозон та розваг для малечі.

Колона для маршу за сім’ю вишикувалася на площі Лесі Українки та пройшла у супроводі муніципального духового оркестру до Парку культури та відпочинку. Там гостей чекав концерт, а малечу розважали аніматори, наносився аквагрим, роздавалися брендовані кульки та магніти «Всі разом за сім’ю!»

Зі сцени лунали виступи депутатів та посадовців із міської ради, які всіляко підтримували ідею збереження інституту природної родини в Україні. «Родина робить людину щасливішою і сильнішою, – сказала заступник міського голови Наталія Борис, – тому створюйте і бережіть свої сім’ї. Турбота один про одного і взаємодопомога, християнські цінності – це невід’ємні складові дружної сім’ї».

Також на сцені пройшло нагородження переможців фотоконкурсу “Щасливі моменти моєї родини”. Сім’ї отримали подарунки та подяки за участь у конкурсі. Серед номінацій були такі: “Миттєвості сімейного щастя”, “Нас багато в мами й тата”, “Всім вишиванкам вишиванка”.

Для любителів спорту організатори зробили сімейну спортивну естафету. Там також відзначили переможців.

Бердичів, 15 травня, хода «Міцна сім’я – міцна Україна»

Свято родини у Бердичеві запам’яталося містянам не лише урочистою ходою, але і пошановуванням багатодітних матусь міста.

Розпочалося усе на площі Соборній біля пам’ятника Шевченку. Там вишикувалася колона учасників маршу, яка потім пройшла до площі Центральної. Люди тримали в руках транспаранти із гаслами «Любов до Батьківщини починається з родини», «Без сім’ї немає щастя на землі», «Бог – дизайнер сім’ї», «Захисти родину – збережи Україну» та інші. В руках бердичівлян було багато жовто-блакитних кульок.

На Центральній площі святкові заходи відкрив міський голова Сергій Орлюк. Він сказав: «Сьогодні ми з вами відзначаємо Міжнародний день сім’ї – день наших з Вами родин. Я хочу, щоб кожен з нас пам’ятав: сім’я – найважливіше! Бережіть сімейний вогник, свої рідних. Нехай у кожній сім’ї буде непохитна твердість родинних стосунків, мир та злагода, а це свято стане для кожного з нас продовженням великого сімейного щастя і вагомих досягнень для кожної сім’ї».

Там же, на сцені відзначили трьох матерів-героїнь, яким вручили подарунки. Посадовці говорили про важливість збереження материнства, дитинства та батьківства. Потім розпочався святковий концерт із живим звуком. А паралельно на площі розмістилися зони для дітей та сімей: надувні батути та гірки, фотозони, спортивні змагання, майстер-класи та інше.

Нагадаємо, офіс руху «Всі разом!» надає інформаційно-консультаційний супровід у проведенні вуличних сімейних заходів, а також забезпечує міста базовим набором ресурсів.

Щорічно рух “Всі разом!” здіснює моніторинг просімейних вуличних активностей та публікує їх опис на спеціальному майданчику: www.vsirazom.ua/family

Якщо у Вашому місті запланована вулична публічна маніфестація на сімейну тематику, повідомте про це в офіс руху «Всі разом!»:

info@vsirazom.ua або +38 (098) 858-48-48.

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram