Окупанти зірвали хрест церкви “Слово життя” і встановили на його місце запорожець

Актуально
20.06.2024
Окупанти зірвали хрест церкви “Слово життя” і встановили на його місце запорожець

Церква «Слово життя» вкотре зазнала знущань над будівлею церкви. Окупанти зірвали хрест з назвою церкви «Слово життя». Натомість поставили на постамент запорожець, який місцеві ЗМІ назвали «горбатим».

Як повідомляє «Ріа Південь», споруда «Слово життя» розташована в центрі Мелітополя на вулиці Сєдовців. Наразі вона розграбована, а на її подвір’я окупанти загнали військову техніку. Також наразі в будівлі розмістилася поліція.

Рух «Всі разом!» вже писав про викрадення протестантського єпископа церкви «Слово життя» Дмитра Бодю, 19 березня 2022 року. Наразі він в безпеці та продовжує своє служіння в Україні та за її межами.

Схожа історія у Мелітополі сталась минулого року, 9 травня. Тоді окупанти зрізали хрест та розмалювали будівлю церкви «Благодать» (пастор – Михайло Брицин). Наразі це не церковна споруда, а міністерство культури Запорізької області.

Офіс руху брав інтерв’ю у старшого служителя Михайла Брицина. У відео він розповів, що сталось з будівлею храму з початку окупації та що відчувають люди, які відвідували церкву.

Нагадаємо, що російські війська зайшли в місто Мелітополь Запорозької області майже одразу після початку війни. Місцеві жителі кілька днів поспіль проводили мирні акції проти вторгнення окупантів, закликаючи їх повернутися додому та скандуючи «Мелітополь – це Україна!».

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram