У окупованому Мелітополі викрали Дмитра Бодю пастора Церкви «Слово життя». Зв’язку із ним немає вже кілька днів

Актуально
24.03.2022
У окупованому Мелітополі викрали Дмитра Бодю пастора Церкви «Слово життя». Зв’язку із ним немає вже кілька днів

Російські війська зайшли в місто Мелітополь Запорозької області майже одразу після початку війни. Місцеві жителі кілька днів поспіль проводили мирні акції проти вторгнення окупантів, закликаючи їх повернутися додому та скандуючи «Мелітополь – це Україна!». Проте терористи продовжують залякувати громадян, вчиняти різного роду злочини. А також викрадають священників та пасторів, які відкрито висловлюють свою підтримку Україні.

19 березня окупанти викрали протестантського єпископа церкви “Слово життя” Дмитра Бодю. Нібито за його проукраїнську позицію. Зазначимо, що Дмитро є пастором, єпископом і кілька останніх років активно займався місіонерською діяльністю в Україні. А після початку війни – допомагав із евакуацією громадян, роздавав продукти харчування та медикаментів. У приміщенні церкви була організована видача гуманітарної допомоги людям, що опинилися у скрутному положенні через війну, а також безкоштовне харчування.

За словами очевидців, в день викрадення невідомі озброєні люди прийшли ранком в його будинок, забрали мобільні телефони у пастора та членів його сім’ї і попросили Дмитра пройти з ними. По дорозі вони заїхали у будівлю церкви, взяли статутні документи релігійної організації (нібито на перевірку), забрали всю оргтехніку, яка знаходилася в церкві.  Після цього поїхали із пастором Дмитром у невідомому напрямку.

20 березня російські військові знову приїхали у церкву та взяли для пастора спальний мішок і Біблію. Ввечері цього ж дня терористи об’явили в церкві, що заборонено проводити будь-яку благодійну діяльність, в тому числі – богослужіння у будівлі церкви, а також заборонили надавати гуманітарну допомогу людям. Пояснили, що такі обмеженя введені для них через те, що «члени церкви виходили на проукраїнські мітінги».

Служителі церкви «Слово життя» у Мелітополі намагались дізнатися, коли відпустять пастора Дмитра. На що терористи відповіли: «С ним всё нормально. Скоро».

Як повідомляють знайомі родини пастора, терористи навідувались і до нього додому. А також проінформували рідних, що можливо, його за пару днів відпустять. Проте досі зв’язку із Дмитром Бодю немає.

Міжнародна спільнота і вся Україна вимагає якнайшвидшого звільнення пастора Дмитра Бодю. Його викрадення вже набуло широкого розголосу із головною вимогою: єпископ Дмитро Бодю має бути невідкладно звільнений з полону!

Нагадаємо, що 11 березня російські окупанти викрали мера Мелітополя Івана Федорова. Пізніше його визволили, шляхом обміну на дев’ять представників російської армії. Проте невідомим залишається місцезнаходження голови райоради Мелітополя Сергія Прийми, а також депутата Запорізької облради Лейли Ібрагімової, активістки Ольги Гайсумової та поліцейського Дмитра Стойкова. Усі вони публічно виражали свою проукраїнську позицію. Також під час окупації ряду міст ворог проводить терор місцевого населення. Їх методи тиску повторюють найгірші практики з ХХ століття.

Рух “Всі разом!”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram