«Уроки толерантності» – антисімейний фільм за кошти держбюджету йде у прокат

Актуально
13.02.2024
«Уроки толерантності» – антисімейний фільм за кошти держбюджету йде у прокат

14 лютого у всеукраїнський прокат виходить фільм «Уроки толерантності». Це антисімейний фільм знятий за кошти державного бюджету і за підтримки Державного агентства України з питань кіно (далі – Держкіно). Структура очолювана Мариною Кудерчук. «Уроки толерантності»  – ігровий повнометражний фільм. Режисером і сценаристом виступає Аркадій Непиталюк. В основі стрічки — п’єса Ігоря Білиця, яка називається «Гей-парад». Як розповідає режисер, державне фінансування на це кіно було передбачене ще до початку війни, але після лютого 2022-го фінансування заморозилося. Утім – не на довго…

Вже за пів року фільм таки відзняли. З державного бюджету, за словами режисера, було витрачено близько 3 млн грн. Однак він не дуже задоволений сумою, адже «це майже в сім разів менше від запланованого бюджету». На офіційному сайті Держкіно під кожною публікацією, яка стосується фільму, гордовито зазначають: «Стрічку створено за підтримки Державного агенства України з питань кіно та SOLAR MEDIA Entertainment».

Руслан Кухарчук, голова організації «Всі разом!», зазначає: «Знімати стрічки для розбещення молоді і підлітків за бюджетні кошти – найбрудніша справа, яку можна зробити у цей складний для України час. Поки українці організовують збори на дрони та іншу зброю, які до слова, і так не легко закриваються, Держкіно фінансує та показує фільм, що пропагує спосіб життя, який загрожує  національній безпеці України».

У описі до фільму сюжет представляють так: «Провінційна шкільна вчителька, бажаючи врятувати свою родину від розпаду та кредитів, вмовляє чоловіка і дітей підписатися на державну програму з євроінтеграції «Уроки толерантності», за умовами якої вони мають на певний час оселити у себе вдома ЛГБТ-представника. Тепер родина вимушена боротись із власною гомофобією та неприйняттям інакшості».

Відповідно, виникає враження, що творці насміхаються з бідності української сім’ї. Окрім того, пропагують, що українців легко переконати змінити власні моральні погляди і «купити» їх світогляд за гроші.

Суспільне обурення витрачанням державних коштів на лгбт-пропаганду загострюється. 11 лютого, у неділю, стіни столичного кінотеатру «Жовтень», де заплановано показ на день всіх закоханих, обмалювали написами «лгбт = русня».

А ось кілька коментарів підписників під останнім постом у сорцмережі кінотеатру «Жовтень»:

Нагадаємо, активісти лгбт-угрупування системно атакують і зневажають українських патріотів, які воюють на фронті. Наприклад, харківська лесбійка Шаригіна назвала покидьком загиблого воїна-героя Тарасенка, обурювалася через те, що одну з місцевих вулиць хотіли назвати ім’ям цього героя. Однодумці Шаригіної також публічно зневажали воїна Азову «Фроста». Засновниця «Ukraine.pride» Софія Лапіна бажала смерті офіцеру ЗСУ Євгену Карасю. А на київському «гей-параді» носили транспарант «Смерть нації. Квір ворогам».

Натомість на українських Сил оборони ключовий пріоритет – захист України і захист сім’ї. Навколо цього єднають свої зусилля Збройні сили і українських народ.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram