У Польщі чинять вандалізм в ім’я Стамбульської конвенції

Актуально
05.04.2021
У Польщі чинять вандалізм в ім’я Стамбульської конвенції

Минулого тижня у Варшаві димів костел Святого Спасителя. На будівлі храму вивісили вульгарний та нецензурний постер, а навколо кидали чорні та рожеві димові шашки, підривали петарди. Такий напад на святиню здійснили анархісти та феміністки як протест щодо денонсації Стамбульської конвенції  та прийняття законопроекту “Так родині, а не гендеру”.  Загалом за півроку просімейного курсу політики Польщі було понад 150 нападів на церкви з боку феміністок. 

Цією “акцією” анархісти пишаються, а у соцмережах всіляко підтримують такі “ініціативи” прихильниці абортів. У своїх спільнотах вони поширюють фото задимленого костелу та пишуть: “У нації є дух!”, “Красиве видовище” тощо. Приводом послужило голосування за законопроект “Так родині, а не гендеру”. Напередодні голосування були спроби всіляко зняти проект із порядку денного. Коли це не вдалося, ліві здійснили напад на святиню – костел Святого Спасителя. Окрім цього законопроекту, ліві незадовлені денонсацією Стамбульської конвенції та загалом просімейним політичним курсом Польщі. У соцмережах вони погрожують такими “акціями” і надалі.

Депутат Ян Мосинський розповів: “Це продовження атак на католицьку церкву і християнські цінності. Ми спостерігаємо все більш небезпечний сценарій, і кількість атак зростає. Ліві протестували проти денонсації Стамбульської конвенції. Пригрозили, що це може бути пов’язано з виникненням насильства в польських сім’ях. А хіба вони нападають на святі місця не насильством? Вішають вульгарні транспаранти і кидають ракети. Це вульгарне насильство, яке нагадує мені Баварію 30-х років”.

Нагадаємо, чому Стамбульська конвенція несе небезпеку для держави та сім прихованих фактів про цей документ. А сам Стамбул вийшов із Стамбульської конвенції. 

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram