Орденом “За мужність” III ступеня нагородили воїна та анти-ЛГБТ активіста Святослава Кондрата

Актуально
28.11.2023
Орденом “За мужність” III ступеня нагородили воїна та анти-ЛГБТ активіста Святослава Кондрата

24 листопада 2023 року президент України Володимир Зеленський підписав Указ №362/2023 про посмертне нагородження орденом «За мужність» ІІІ ступеня Святослава Кондрата. За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку. Про це повідомив Тарас Деяк, керівник військово-патріотичного руху «Карпатська Січ».

Також у своєму дописі він додав: «Святослав здобув вічне життя в бою 20 червня цього року під час штурмової операції на Південному фронті, прикриваючи відхід своєї бойової групи».

Святослав Кондрат – штурмовик, молодший сержант, активіст сімейного та анти ЛГБТ-руху родом з Франківщини. Починав хлопець з вуличних протистоянь, згодом це переросло у військову діяльність – АТО і повномасштабна війна. Побратими розповідають, що перед початком широкомасштабного вторгнення працював закордоном, але 24 лютого повернувся в Україну, а 26 лютого відправився у складі бойової групи «Карпатської Січі» боронити Київ. Пізніше брав участь у боях за Херсонщину, Харківщину та Донеччину у складі мінометного підрозділу.

Перед своєю загибеллю Святослав брав участь на Міжнародному Саміті «Україна – Життя. Гідність. Перемога», що відбувся у Києві 9 червня 2023 року. Під час події військовий мав слово на сцені, де висловив по-справжньому історичну промову: «Допоки ми б’ємось на фронті, будь ласка, оберігайте наш тил. Неважливо звідки йдуть нав’язування нам чужих наративів – ми маємо зберегти сильну і консервативну Україну. Це наш пріоритет».

Ця промова стала історичною. Адже вона неначе заповідь, яку всім українцям потрібно виконувати. Після промови, Святослав відразу повернувся до своїх побратимів на фронт. Через 10 днів стало відомо про його трагічну загибель.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram