Юрист Олена Львова – про законопроект №5488, домовленості Байдена-Зеленського та привілеї під ширмою “боротьби з дискримінацією”

Актуально
10.09.2021
Юрист Олена Львова – про законопроект №5488, домовленості Байдена-Зеленського та привілеї під ширмою “боротьби з дискримінацією”

Олена Львова, старший науковий співробітник Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАНУ, резидент “Кабінету експертів” стала гостем ток-шоу “Відкритим текстом” на Магнолія-ТВ. Там науковець детально пояснила чому законопроект №5488 несе в собі загрозу усім громадянам. Розказала, що приховано в понятті “нетерпимість”, як відбувається насилля над культурою та традиціями українців через угоду Зеленського-Байдена. А також Олена показала на прикладах кого насправді захищає Національна поліція та хто в Україні привілейований, а хто дискримінований. Юрист чітко зазначила: варто розрізняти ЛГБТ-спільноту від ЛГБТ-людей. Не люди, а саме спільнота несе в собі небезпечну ідеологічну пропаганду та диктаторські законопроекти. Читайте нижче пряму мову.  

Що ховає в собі поняття «нетерпимість»?

Визначення поняття «нетерпимість» дуже розмите. Його характеризують як відкрите упереджене негативне ставлення стосовно певної категорії осіб.

В жодному разі не можна приймати законопроекти, за якими передбачається покарання за дискримінацію ЛГБТ. Тому що в центрі стоїть ЛГБТ-спільнота, а не людина як така. Це призводить до диктатури, що моя думка контролюється покаранням. Неважливо як я своє неупереджене ставлення чи свою ідею висловлю. І яким чином висловлення буде вважатися нетерпимістю, чи це має бути публічне висловлювання – це ще не визначено. Однак моя думка, моя ідея, якою живе більшість українців, вона уже буде під загрозою покарання. Чи не є це поверненням до комунізму?

Емоційна людина скаже, що їй це не подобається і це може класифікуватися як відкрите упереджене негативне ставлення. Бо це просто емоційна людина, їй це не подобається і вона десь висловилася у публічному місці, де дві людини почули.

Законопроект №5488 не прийнятий, але вже бачимо: ЛГБТ привілейовані, а бути просімейним активістом – небезпечно

Зараз поліція не кваліфікує такі напади, вона сама нападає. В липні під офісом Президента була ЛГБТ-спільнота і просімейні активісти. Поліція розчистила просімейних активістів. Напала і арештувала їх. 2018 рік – просімейні активісти подали документи про акцію, вийшли на вулицю і їх зачистили перед гей-парадом. І в тому параді разом з ЛГБТ-спільнотою йшла Філіпішина. І тоді виникає питання – на захист кого стає наша поліція? І ми дивимося по факту кого захищає поліція. У серпні в Одесі був ЛГБТ-парад, поряд стояли «Традиція і Порядок» – просімейні активісти. Ніхто нікому не заважав, кожен подав відомості про свою акцію, закінчується акція і поліція арештовує 70 людей у синіх футболках «Традиція і Порядок». Наша поліція в штатному вихоплювала їх навіть з маршруток. Ми бачимо, що це політизовані законопроекти, які повинні ввести диктатуру. Ще нема законопроекту, а ми вже бачимо кого карає поліція, а кого вона захищає. Сьогодні диктаторські відтінки цього законопроекту прихильності ЛГБТ-спільнот уже очевидні.

Пропаганда і диктаторські законопроекти походять від ЛГБТ-спільнот – це заполітизованість, а не права людини

У домовленості Зеленського-Байдена визначено про дискримінацію ЛГБТ-спільнот. Тут не говориться про людей ЛГБТ. В мене в жодному разі не викликають ненависті люди – вони можуть бути талановиті, порядні, професіонали тощо. Я нічого не маю проти людей, але спільноти. Це вже заполітизованість. Пропаганда, законопроекти походять від ЛГБТ-спільнот, а не від людей, соціуму в цілому. Якби ЛГБТ-спільнота сказала: «У нас є такий законопроект, давайте разом з просімейнними спільнотами приберемо конфлікт, захистимо і вас і нас, бо ми усі громадяни України і ми рівні». Але виходить, що ЛГБТ-спільноти рівніші. І громадяни, які туди належать, виходить, привілейованіші. А нам бути релігійними чи громадськими діячами навіть небезпечно. Люди збирали в Одесі підписи проти законопроекту №5488 і їх арештували. Питання: за що?

Домовленості Байдена-Зеленського – це насилля над культурою України, бо українці ревнують про свої традиції

В домовленостях Байдена-Зеленського фігурує два вектори: оборона країни та демократія, права людини, судоустрій. Причому, на безпеку і оборону – $60 млн, а на розвиток ЛГБТ – майже $500 млн. Здавалося б, війна – це №1, що потребує втручання, пандемія… Що таке демократія? «Демос» – це влада народу. Америка – історично багатонаціональна держава, там формувалися різні спільноти, це була завжди вільна держава. І там ставлення до різних спільнот більш цивілізаційне. А в нашому випадку відбувається насилля навіть над культурою. Не може бути так, щоб дві різні держави з різною культурою – Україна та США мати однакову політику. Там запропонували, а тут прийняли. Українці ревнують про свої традиції, тому розуміння сім’ї однозначне – чоловік і жінка.

Чому законопроект №5488 не можна приймати в жодному разі?

Я сподіваюся, що влада почує чисельні заклики і листи громадян України, просімейних рухів, релігійних та громадських організацій для того, щоб цей законопроект №5488 не був ухвалений. Тому що це диктаторський, чисто ідеологічний документ, який обмежує свободу слова, свободу поглядів, ідеї. Я – науковець, викладач, в мене є свої наукові ідеї, вони стосуються цінностей у праві. І я не виключаю, що скоро мені скажуть – ти не маєш права писати на цю тему і досліджувати цю тему науково. Бо це буде заклик до студентів чи до наукової спільноти отак ставитися до такого розуміння сім’ї.

Чим відрізняється правопорушення від злочину. Наслідками. Тут ще наслідків нема, а вже встановлюється покарання. Заклики, розпалювання – що воно таке буде – невідомо, але вже давайте карати. Тут наслідків ще нема. Єдине, що я бачу в Кримінальному кодексі, це заклики до повалення державного ладу або до порушення територіальної цілісності. То це зрозуміло. Але тут ЛГБТ-спільноту підняли в дуже привілейоване становище. А нас, просімейних людей, дійсно дискримінували. Це факт.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram