Два місяці домашнього арешту за просімейні погляди. Як поліція «прибирає» незручних перед київським гей-парадом

Актуально
31.08.2021
Два місяці домашнього арешту за просімейні погляди. Як поліція «прибирає» незручних перед київським гей-парадом

В Одесі обрали запобіжний захід членам організації, яка не сприймає згубну ЛГБТ-ідеологію. Хлопців виловлював спецназ по місту, знімав з маршруток на вокзалі уже після проведення молитовної варти на фоні гей-параду. Загалом незаконно арештували та утримували дві доби в ізоляторі тимчасового тримання понад 70 людей. Більшість взяли під нічний домашній арешт на два місяці, кількох «особливо небезпечних» – на цілодобовий домашній арешт. До залу суду увійшло лише кілька журналістів та адвокат, рідним та друзям не дозволили долучитися. Хто і навіщо спробував зламати просімейний дух активістів та з чого почалося затримання – читайте у матеріалі.

28 серпня – день проведення гей-параду в Одесі. Орієнтовний час формування колони гомосексуалістів – близько 17:00.

Зранку, о 10:00 у міському парку Одеси зібралися просімейні люди для молитовної варти. В руках християни тримають плакат «Молитва за звільнення ЛГБТ-людй від духовної залежності» та інформаційно-просвітницький банер «Пропаганда гомосексуалізму – загроза національній безпеці». Координував акцію капелан, голова ГО «Християнський фронт» Ігор Плохой.

З обіду, близько 14:00 на Думській площі збирається ще одна група просімейних людей, організатори – ГО «Традиція і Порядок». Учасники групи мають однойменні прапори, дехто одягнутий в корпоративний одяг, а хтось має значок логотипу «Традиція і Порядок» на футболці. Там збираються підписи проти прийняття законопроекту №5488. Потім активісти та небайдужі громадяни пройшли маршем від Одеської міської ради до пам’ятника Дюку.

Близько 18:00 поліція бере в кільце одеську мерію, приїжджає колона автозаків зупиняти просімейну акцію. У цей час на паралельних вулицях мирно проходить гей-парад, розігнати який посімейні активісти не мали наміру і не спричиняли жодних поривів до цього.

Уже через годину мережу інтернет облітають відео, де силовики душать ногою голову активісту, де на землі лежить побита правоохоронцями випадкова перехожа жінка (через численні травми її госпіталізували), де затримують лідерів та учасників організації «Традиція і Порядок». Тим, хто вийшов на захист природних цінностей, поламали пальці на руках, дехто отримав струс мозку, ще іншим зашивали рани на голові. Загалом на акції затримали 51 людину та повезли в Приморський та Шевченківський районні суди Одеси.

В мережі християни та активні українці обурюються таким діям «правоохоронців». А тим часом одеські «стражі порядку» не відпочивають – через кілька годин після зачистки просімейної акції виловлюють по місту хлопців, які мають на собі символіку організації «Традиція і Порядок». Навіть чатують на вокзалах та знімають із автобусів. Так ще 14 людей ув’язнили.

Учасник молитовної варти, журналіст Олександр Кривенко каже: «Повертаючись з-під стін будівлі міської ради Одеси (де завершилась фінальна частина нашої Молитовної варти) до автівки, ми змушені були йти в обхід загороджених поліцією низки кварталів. Згодом з’ясувалося, що силовики чатували там на активістів «Традиція і Порядок», аби затримувати їх за нібито порушення правопорядку. Насправді ж Конституцію України, Кримінально-процесуальний і Кримінальний кодекс зухвало порушили згадані силовики й організатори цих злодіянь. Саме вони мають бути притягнені до відповідальності!»

Ще одна учасниця акції Маргарита Коротких на своїй сторінці в фейсбук пише: «Хлопців було багато, близько двох сотень. Їх чомусь затримали, близько 60 людей, хоча вони мирно стояли віддаль і махали прапорами. Звісно, я злюся».

Дві доби просімейних активістів утримували в ізоляторі тимчасового тримання. Потім зачитали вирок – домашній арешт на два місяці. Більшість отримала арешт в нічний час, але лідери одеського, київського осередків та голова руху – цілодобовий домашній арешт. Їх сприйняли як «особливо небезпечних».

«Чотири брудні стіни, приварені до підлоги нари, по яким безпардонно бігають таргани і залізні двері з маленьким вікном, через яке тобі 3 рази на день дають ледве їстівну кашу і шматок хліба. Така сьогодні ціна публічної демонстрації антиліберальних поглядів. 50 затриманих, ще більше побитих, залитих газом людей. Поліцію і спецпризначенців стягували з кількох регіонів — разом більше 1000 «правоохоронців», – написав Андрій Кузьмич, голова київського осередку «Традиція і Порядок», у своєму телеграм-каналі.

Ігор Плохой, капелан, лідер ГО «Християнський Фронт», коментує події так у своїй відеотрансляції: «Чому хлопців закрили? Тому що 19 вересня буде гей-парад у Києві. І для того, щоб на тлі цього параду не було «печерних просімейних людей з прапорами і транспарантами проти гомосексуалізму», усіх закрили і налякали. Мета – очистити дорогу для столичного ганебного дійства. І якщо ми будемо мовчати, геї дійсно будуть ходити спокійно без християн на фоні. Але нас не залякати. І ув’язнених хлопців не залякати. Бо ми не за грантові гроші виходимо на вулиці, а через християнське сумління і наша віра спонукає нас до дій. Комуністи хотіли вбити віру. А зараз хочуть неомарксисти ЛГБТ закрити усім рот і витіснити віру».

Самі ж лідери «Традиція і Порядок» написали у своєму телеграм-каналі так: «Силовики в прямому сенсі знесли всіх незгідних з пропагандою деградації на вулицях Одеси. Природна реакція суспільства на нав’язування руйнівних «прогресивних цінностей» була жорстоко придушена. Перевертні в погонах, порушуючи всі закони та власну присягу, втоптували голови протестувальників в бруківку. Перевищення службових повноважень можна порівняти з розформованим «Беркутом». Хоча, він розформований лише на папері — колишні беркутівці як раз і брали активну участь у вчорашніх подіях».

Нагадаємо, за кілька днів до цього в Одесі на представників просімейних цінностей уже скоювалися напади з боку приватної охоронної фірми та агресія від правоохоронцв. Тоді активісти здійснювали збір підписів на вулицях міста з метою неприйняття законопроекту №5488 та проти проведення гей-параду в Одесі.

 

 

 

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram