Збирати підписи стало небезпечно: в Одесі за три дні двічі напали на просімейних активістів

Актуально
25.08.2021
Збирати підписи стало небезпечно: в Одесі за три дні двічі напали на просімейних активістів

Об’єднуватися для протидії пропаганді гомосексуалізму в мирний спосіб стає все більш небезпечно. Наймана охорона та поліція 21 та 23 серпня побили місцевих одеських активістів, які збирали підписи проти гей-параду та проти прийняття законопроекту №5488. Про акцію організатори повідомили заздалегідь міську владу і двічі за три дні збору підписів зазнали агресії від правоохоронців. Просімейним активістам пошкодили особисті речі та одяг, побили і пролляли їх кров.

28 серпня в Одесі анонсовано проведення так званого «ЛГБТ- прайду». Відповідно, за кілька днів до проведення гей-параду місцеві просімейні активісти спільно з національними патріотами вийшли на дві різні локації міста для збору підписів для міської влади проти проведення параду. А також підписи для Президента та Верховної Ради проти прийняття законопроекту №5488, який передбачає встановлення штрафів за критику гомосексуального способу життя.

І хоч законопроект не прийнятий, одесити відчули його відгомін на собі: 21 серпня, в перший день збору підписів, біля пляжу Аркадія двадцяток найманих охоронців напали на активістів. Причому, люди не встигли навіть облаштувати місце для збору підписів. Очевидці кажуть, що нападниками були особи спортивної зовнішності без розпізнавальних знаків. Один з хлопців отримав важке поранення, його госпіталізували.

Організатори акції, юридично це організація «Традиція та Порядок», закликали поліцію та міську владу захистити свої конституційні права на свободу слова та мирних зібрань. Проте уже через день, 23 серпня, на локацію збору підписів знову скоєно напад. І цього разу – силовиками та поліцією. Понад півсотні спецпризначенців приїхало до кількох просімейних активістів, щоб  побити їх. На тротуарі було багато крові, людям заламували руки та в’язали. Потім їх спакували в автозаки і повезли в райвідділ.

В Телеграм-каналі організації «Традиція і Порядок» написали: «Невже збочення та девіації можуть бути ідеологією держави та захищатися силовиками? Повірте, і нам це важко усвідомити. Але реальність інша. Гендерна ідеологія нав’язується на крові. Буквально. Сьогодні жорстокість місцевої влади та силовиків перевершили наші очікування. Більше 50-ти озброєних спецпризначенців на офіційно заявлений пікет по збору підписів. Що далі? Арешт та розстріл за християнський світогляд?»

Військовий капелан, голова ГО «Християнський Фронт» Ігор Плохой каже: «Побиття просімейних активістів, християн у нашій країні почало носити системний характер. ЛГБТ-спільнота не може просувати себе тільки ідеологічно, вона діє на залякуваннях, цькуванні. Це відбувається через підставні узгоджені структури типу охоронних фірм або через законопроекти, до прикладу №5488. Це неомарксизм: хто не згоден, того знищити».

Нагадаємо, місяць тому, 30 липня, відбулися сутички біля офісу президента через законопроект 5488 та ЛГБТ-шабаш під патронатом Омбудсмена Денисової. Тоді поліція провела зачистку християн, націоналістів, ветеранів, сімейних активістів та перехожих, коли вони лише взяли гучномовці для своєї акції.

Перший нахабний прояв агресії з боку силовиків на мирних просімейних громадян стався напередодні київського гей-параду 2018 року. Тоді силові підрозділи МВС у жорстокий спосіб побили сімейних активістів, які зібралися на мирну і санкціоновану акцію. Там було кілька сотень громадян, десятки з них отримали численні травми, забої, переломи, вивихи, опіки. Минуло три роки, а винуватці побиття досі не покарані. Тоді вперше гей-парад пройшов на крові сімейних активістів. Відтоді просімейні активісти періодично піддаються зачисткам з боку поліції та силовиків під час проведення анонсованих мирних акцій проти пропаганди гомосексуалізму.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram