Сутички біля офісу президента через законопроект 5488 та ЛГБТ-шабаш під патронатом Омбудсмена Денисової. Шокуючі фото та відео.

Актуально
30.07.2021
Сутички біля офісу президента через законопроект 5488 та ЛГБТ-шабаш під патронатом Омбудсмена Денисової. Шокуючі фото та відео.

Сьогодні, 30 липня, анонсовано проведення ЛГБТ-рейву під стінами Офісу Президента. Мета – добитися прийняття скандального законопроекту 5488, де передбачається позбавлення волі на 8 років за критику гомосексуального способу життя. Туди за кілька годин до гей-шабашу прийшли сімейні активісти на свою акцію за природні сімейні цінності. Там були християни, націоналісти, ветерани, сімейні активісти та перехожі. Коли просімейні люди взяли гучномовці для своєї акції, поліція почала відбирати техніку разом з особистими речами. Виникли сутички і бійки, в хід пішли сльозогінні та перцеві балони. Почалася зачистка.

Учасники акції тримали в руках банер з надписом: «Традиційна сім’я – гарантія могутньої України». Аж раптом просімейних активістів оточили підрозділи МВС та без жодного попередження почали витісняти. Такі ж солдати строкової служби у бордових капелюхах  у 2018 робили зачистку мирної сімейної акції на Володимирській. Учасники акції припускають, що поліції була надана команда проводити зачистку для організації ЛГБТ-рейву.

Зокрема, у Телеграм-каналі «Традиція і Порядок» зазначається: «Ще зранку біля Офісу президента почали збиратися активісти, переважно представники консервативних та християнських організацій, щоб висловити протест проти впровадження в Україні лівої цензури під прикриттям законопроекту 5488, задля просування кого сьогодні мав відбутися лгбт-рейв. Проте на місці одразу розпочався конфлікт з ініціативи поліції, без попередження та без причини. Припускаємо, що їм дана команда зачистки місця майбутнього рейву збоченців».

Напередодні акції гомосексуалістів, Омбудсмен Людмила Денісова написала на своїй сторінці в Фейсбук: «Учасники рейву підтримають ухвалення законопроекту про посилення відповідальності за дискримінацію будь-яких груп людей на ґрунті нетерпимості. Прошу керівництво Національної поліції України гарантувати безпеку учасників та забезпечити громадський порядок».

Ще одним активним учасником ЛГБТ-рейву став Сергій Лещенко. Він особисто був присутній на акції, а його дружина, Анастасія Топольська, була Dj шабашу. Нагадаємо, Лещенко з 2019 року – член наглядової ради державного акціонерного товариства «Українська залізниця» і народний депутат попереднього скликання. Рух «Всі разом!» вніс його до списку ДИСКВАЛІФІКОВАНИХ сімейних рухом урядовців.

В результаті мирної акції просімейних активстів, початок ЛГБТ-рейду перенесли на кілька годин пізніше та скоротили по тривалості. Там зібралося кілька десятків підлітків, які відверто демонстрували свою гомосексуальну орієнтацію. У телеграм-каналі Pavlovsky News пишуть: «Рейв сексменшин під Офісом президента набирає обертів. Танцюючих вже більше і їх дії стають все більш відвертими».

Таким чином, яблуком розбрату під адміністрацією Президента став законопроект 5488. З одного боку, ЛГБТ-спільнота активно береться просувати прийняття цього законопроекту. А з іншого громадськість, церкви, організації та об’єднання пишуть листи для урядовців з вимогою зняти цей проект як такий, що обмежує фундаментальні конституційні права громадян на свободу слова.

Руслан Кухарчук, голова руху «Всі разом!» каже: «Подібні законодавчі ініціативи  провокують значний суспільний спротив та підривають довіру до органів державної влади. Свобода слова, свобода мирних зібрань, свобода віросповідання – це базові цінності, на яких ґрунтується українська ідентичність».

Через численні звернення від різних організацій та громадян, правозахисний рух «Всі разом!» на початку липня подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва проти Кабінету Міністрів та Міністерства внутрішніх справ через законопроект №5488. Законодавча ініціатива уряду називається «Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з проявами дискримінації». Порушення полягає у тому, що уряд та МВС не провели передбачених законом консультацій з громадськістю під час розробки і реєстрації у Верховній Раді відповідного законопроекту.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram