На Рівненщині встановили білборди проти Стамбульської конвенції

Актуально
08.07.2020
На Рівненщині встановили білборди проти Стамбульської конвенції

Два білборди із закликом НЕ ратифіковувати Стамбульську конвенцію встановили сьогодні в Острозі, що на Рівненщині. Конструкції розміщені на центральній трасі, яка прямує в бік обласного центру.

З ініціативою щодо розміщення відповідних закликів на зовнішніх рекламних носіях виступила Острозька рада християнських церков. Власник надав білборд безкоштовно, як свій внесок в утвердження і захист традиційної вітчизняної сім’ї.

Професор Василь Жуковський, голова громадської організації «Всеукраїнська асоціація педагогів і психологів з духовно-морального виховання», проживає і працює в Острозі. Він так пояснює в коментарі сайту VsiRazom.ua: «Стамбульська конвенція – це формальний міжнародний документ, який не вирішує проблеми української родини, як не вирішив цієї проблеми в низці країн, де був ратифікований. Але натомість унормує гендерну концепцію та впроваджує ЛГБТ-ідеологію у національне законодавство. Це шкідливий документ для України, бо проблему сімейного насильства має вирішувати кожна конкретна родина, спільнота і власна держава, а не імпортовані сумнівні міжнародні документи».

Повна назва Стамбульської конвенції – Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами. Її відмовилися ратифікувати багато країн Євросоюзу, а також Велика Британія. Документ містить багато суперечливих положень. У тому числі впроваджує дефініцію гендеру як соціального конструкту, просуваючи це у законодавство у освітню галузь кожної країни. Детальна юридична аналітика по Конвенції – ТУТ!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram