Вибори у США: Байден пішов, у гру вступає Гарріс. Чи буде Трамп допомагати Україні? Руслан Рохов у Кабінет експертів

Експертиза
24.07.2024
Вибори у США: Байден пішов, у гру вступає Гарріс. Чи буде Трамп допомагати Україні? Руслан Рохов у Кабінет експертів

Чому чинний президент США Джо Байден зняв свою кандидатуру з президентських виборів, хоча тривалий час до них готувався і запевняв, що ніколи цього не зробить? Що це означає для України і як вплине на політичні процеси в світі? Про це говоримо у новому випуску програми Кабінет експертів.

Для обговорення та аналізу цієї актуальної теми запросили у студію політолога та експерта з місцевої політики самоврядування – Руслана Рохова.

Експерт спершу згадав про дебати на яких, очевидно, Байден не був переконливим. «Він не закінчував думку. Починав говорити одне, не закінчуючи перестрибував на іншу тему. І ключове, це ж енергетика. Її не вистачало», – розповідає Руслан.

Напротивагу Трамп продемонстрував у дебатах те, яким він був – прогнозований, очікуваний. Гість додає: «На фоні Байдена він виглядав юнаком завдяки своїй енергії».

Зокрема, на думку гостя, після замаху на Трампа стало очевидним те, що це лише більше згуртує електорат республіканців. «Його поведінка в кризовій ситуації, те що він підняв руку, те що говорив, фактично, продемонструвала демократам, що поразка буде очевидною», – зазначає експерт.

Ведучий Руслан Кухарчук запитав, яке ставлення Руслана Рохова до особистості Джо Байдена. Зокрема в контексті допомоги Україні з початку повномасштабного вторгнення. Політолог відповідає: «Він зробив дуже багато. Але недостатньо для того, щоб ми могли відбити росіян коли ми мали хороший шанс, щоб атакувати. Нам банально не дали достатню кількість ресурсу, техніки, боєприпасів. – Також додає, – Так, цієї допомоги нам вистачило, щоб встояти. Але цієї допомоги не було достатньо, щоб дати відсіч».

У новому випуску дізнаєтесь, хто така Камала Гарріс, чи має вона всі шанси стати гідним противником у президентських виборах Трампу? Як змінилась риторика республіканської партії в контексті надання Україні допомоги. Також про те, чому США очікує на раціональні пропозиції від України для того, аби продовжувати нам допомагати.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!”. Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram