Розлучення на відстані – чи можливо це? Чек-листи для одруження та інші поради адвоката Наталії Горбаль у Кабінеті експертів

Експертиза
17.07.2024
Розлучення на відстані – чи можливо це? Чек-листи для одруження та інші поради адвоката Наталії Горбаль у Кабінеті експертів

Про шлюбний договір, розлучення, співмешкання та як підготуватись до створення сім’ї. Про це та інше говоримо у новому випуску Кабінет експертів з Наталією Горбаль, адвокатом сімейного права та лауреат загальнонаціональної премії «Людина року-2018».

Чи можливе розлучення на відстані? «Воно можливе, але деякі моїх колеги не відкривають всієї правди, яка супроводжує цей процес. Розлучення на відстані супроводжується такими гаслами, як «онлайн-розлучення». Це взагалі вводить людей оману, що маємо результат – багато скарг на адвокатів», – розповідає у студії Наталія Горбаль.

Вона пояснила, що «онлайн-розлучення» здійснюється тоді коли клієнт перебуваючи на території Європейського союзу або інших країн укладає за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП) договір про надання допомоги з адвокатом. Цим договором може бути не передбачено будь-яких обмежень у повноваженнях адвоката. Відповідно, таким чином адвокат отримує право навіть підписати позивну заяву про розірвання шлюбу.

Зокрема поговорили про те, чому зараз жінки стали головними ініціаторами розлучення? Адже звідусіль у соціальних мережах та суспільстві говорять про «аб’юзивні стосунки» та навіюють думки, що підводять жінок до рішення розірвання стосунків.

Пані Наталія назвала перелік тестових провокаційних питань, які показують справжні мотиви дівчат і жінок вийти заміж. Почути їх можна у випуску.

«Важливим критерієм для створення сім’ї є мета, яка стоїть перед сім’єю. В процесі своїх досліджень я дійшла до того, що якщо сім’я справжня – вона має на меті свій розвиток. А розвиток приводить до успіху, але не матеріального. Успіху, коли кожен член сім’ї буде пишатися тим, що він належить до цієї сім’ї», – зазначає адвокат з сімейного права.

Дивіться новий випуск з Наталією Горбаль про те, з чим пов’язаний «тренд» на розлучення в Україні. Який вплив адвоката на подружжя і допомога у збереженні сім’ї. Також розповіла про «підводні камені» у так званому розлученні на відстані, як виглядає на практиці.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!”. Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram