Легалізацію канабісу в Україні направили на розгляд Верховної Ради

Актуально
17.03.2023
Легалізацію канабісу в Україні направили на розгляд Верховної Ради

«Комітет Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримав законопроєкт №7457 щодо легалізації канабісу та направив на розгляд Верховної Ради в першому читанні», –  Михайло Радуцький, голова Комітету. Про це він заявив у своїх соцмережах 16 лютого 2023 року.

Це не вперше, коли подібний законопроєкт про легалізацію канабісу намагаються проштовхнути у Верховну Раду, а тобто в Україну. Подібних законопроєктів п’ять, проте насправді це один законопроєкт у якому тільки міняють назву для його актуалізації. Від початку Великої війни в Україні, автори додали згадку про війну та лікування психічного здоров’я українців – «Проект Закону про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни».

Ось попередні законопроєкти із аналогічними назвами та змістом:

№5596 від 02 червня 2021 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності»;

№4553 від 29 грудня 2020 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науково-технічній діяльності та промисловості»;

№10313 від 20 травня 2019 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення фундаментального права особи на життя».

Попередньо, 10 червня 2022 року проєкт закону був зареєстрований у Верховній Раді України та екстрено підтриманий парламентським комітетом по здоров’ю нації. Головне надзавдання ініціаторів – легалізувати канабіс і створити в Україні ще один потужний наркоринок, поки суспільство зайняте війною.

Тим часом, голові Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування вже не терпиться легалізувати канабіс в Україні: «Зазначу, що ухвалити законопроєкт № 7457 нам потрібно якомога швидше. За даними МОЗ, близько 2 млн українців за показаннями могли б приймати для лікування чи полегшення болю ліки на основі канабісу».

Розвиток та успішність України в більшості аспектах залежить від фізичного та психічного здоров’я населення країни. А значить, що легалізування наркотичних речовин потягне за собою зовсім протилежний результат: непрацездатність, беззаконня, небезпеку та хаос. Це загальновідомі факти, що відбувається з людиною після вживання наркотичних речовин.

Нагадаємо, що рух «Всі разом!» вже неодноразово писав про злочинні амбіції канабісного законопроєкту МОЗ, наводив дані експертизи науковців та брав інтерв’ю у профільних людей, які виступають проти легалізації наркотичних речовин.

До чого покликаний черговий злочинний канабісний законопроект МОЗ? Експертиза науковців

Коноплі між наукою, медициною та наркоманією. Олександр Ігнатенко у програмі КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ 

Вчені про канабіс в науково-технічній діяльності. Сергій Ткаченко у програмі КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ

Канабіс – у закон, гроші – у кишеню, людей – на цвинтар

Також дивіться:

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram