Коноплі між наукою, медициною та наркоманією. Олександр Ігнатенко у програмі КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ

Експертиза
08.12.2021
Коноплі між наукою, медициною та наркоманією. Олександр Ігнатенко у програмі КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ

Вийшов новий випуск програми Кабінет експертів. У гостях – Олександр Ігнатенко, керівник Асоціації «Українська технічна конопля». Приводом до розмови став черговий четвертий за останні 3 роки законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо регулювання обігу рослин роду коноплі в медичних, промислових цілях та в науково-технічній діяльності». Гість програми каже, що цей закон у своїй суті закладений не для реалізації прав громадян своєї країни, а для того, щоб іноземні фармакологічні компанії та ті, хто займається вирощуванням сировини за кордоном, привозили до нас готовий продукт та продавали його за високою ціною. Усі лобісти, промоутери легалізації конопель намагаються нав’язати суспільству таку ідею, що саме марихуана (тобто наркотик, що міститься в  коноплі), має терапевтичний ефект. А насправді все навпаки – чим менше наркотичних речовин, тим вищий медичний ефект.

У Німеччині пацієнти відмовляються від лікування канабісом, хоча там це безкоштовно. Тому що 40% пацієнтів мають сильні побічні ефекти. Другим етапом після того, коли регламентується використання конопель у медичних цілях, ці ж фармкомпанії запускають дорогі препарати. І мовляв, давайте ми це робитимемо за рахунок страхової медицини. А страхова медицина реалізується з допомогою держави. Тобто ми, як платники податків, оплачуватимемо дорогий препарат, який несе багато шкоди організму людини.

Нагадаємо, що Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Ми створили цей канал для того, щоб комунікувати з вами про головне та актуальне, що відбувається в Україні. Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проєктів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал!

Будьте завжди в курсі!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram