Вчені про канабіс в науково-технічній діяльності. Сергій Ткаченко у програмі КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ

Експертиза
22.12.2021
Вчені про канабіс в науково-технічній діяльності. Сергій Ткаченко у програмі КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ

В Україні є державна наукова інституція, підпорядкована Національній академії аграрних наук України, яка займається коноплями. Це Інститут луб’яних культур, як державна установа він працює в Україні вже 90 років, всі 30 років незалежності Інститут вирощує технічні коноплі для виготовлення волокна і олії. Йдеться про канабісні культури, які майже не мають наркотичного потенціалу. За ці роки в Україні зібралася найбільша світова колекція сортів технічного канабісу. Про це розповідає Сергій Ткаченко, директор Інституту луб’яних культур Національної академії аграрних наук України, який став гостем програми Кабінет експертів. 

Автори ж законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо регулювання обігу рослин роду коноплі в медичних, промислових цілях та в науково-технічній діяльності» говорять, що з прийняттям цього законопроекту нарешті в Україні канабіс буде використовуватися в наукових та науково-технічних цілях. Такі пропагандистські гасла відверто брешуть про те, що в Україні нібито заборонено вирощувати коноплі для технічних цілей.

Сегрій Ткаченко так коментує цей законопроект: «В законопроекті, який пропонується, нема чіткості. Там йдеться про канабіс з низьким, середнім і високим вмістом – а який це вміст, як його ідентифікувати? Це прямий шлях до корупції».

Нагадаємо, що Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Ми створили цей канал для того, щоб комунікувати з вами про головне та актуальне, що відбувається в Україні. Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал!

Будьте завжди в курсі!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram