Курс «Основи сім’ї» тепер й у відеоформаті: 52 фрагменти – для всіх

Актуально
15.09.2022
Курс «Основи сім’ї» тепер й у відеоформаті: 52 фрагменти – для всіх

В Україні презентовано відеокурс «Основи сім’ї». Автор курсу – Адріан Буковинський, голова благодійного фонду «Сім’я», провідний фахівець в Україні з питань сімейних стосунків та сімейної політики. Багато років займається дослідженнями на тему подружжя та батьківства.

Курс – це 52 відеоуроки тривалістю близько 10 хвилин. Кожен урок містить корисний інструментарій. Залучені 12 ведучих, кожен з яких є профільним і авторитетним спеціалістом. Матеріал створено у високій якості – як за змістом уроків, так і за формою студійного знімання.

Робота над створенням відеокурсу «Основи сім’ї» тривала все літо. Готовий освітній продукт тепер допоможе отримати необхідні знання та цінності, без яких буде складно плекати здорові стосунки в родині. «Не кожен виріс у щасливій сім’ї, але кожен може її створити» – напис на головній сторінці їхнього YouTube каналу.

Вже опубліковані відео на наступні теми:

1. Сім’я – основа суспільства; Основи сім’ї. Загальна ситуація в Україні
2. Хто я? Моя ідентичність
3. Ціннісне формування особистості
4. Що впливає на прийняття людиною рішення в житті
5. Відчуття людини бути потрібною
6. Основи сім’ї. Любов
7. Основи сім’ї. Довіра, вірність, чесність
8. Прощення – питання вибору чи настрою? Аспекти прощення.

Щопонеділка та щочетверга публікуватиметься новий відеоурок. Також кожного четверга команда виходитиме у прямий ефір, щоб дати відповіді на запитання глядачів та анонсувати наступні теми.

Як зазначає Адріан Буковинський, відеокурс створений на основі однойменної шкільної навчальної програми та відповідних підручників для 10-11 класів. За цією програмою вже навчаються старшокласники у різних регіонах. Для прикладу, у Тернополі курс викладається в усіх школах без винятку.

Програма і підручники мають відповідний гриф Міністерства освіти і науки України. Предмет «Основи сім’ї» в українських школах пропонується як факультативний курс.

Головна мета шкільної програми і нового відеокурсу – допомогти підліткам та молоді відповісти на ряд важливих запитань, що стосуються: пізнання себе, основ біоетики, розуміння свого місця у суспільстві, аспектів підготовки до подружнього життя та успішного батьківства.

Організація «Всі разом!» заохочує використовувати відеокурс під час освітнього виховання у школах, таборах або церкві. Підписуйтесь на канал, щоб не пропустити щотижня два нових відеоуроки.

Якщо ви зацікавились навчанням, детальну інформацію про програму «Основи сім’ї» можна знайти на сайті https://osnovy.online/

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram