Кримінальну справу Плохого та Островського закрито

Актуально
15.06.2023
Кримінальну справу Плохого та Островського закрито

Капелан Ігор Плохой повідомив про закриття кримінальної справи, висунутої проти нього та львівських волонтерів Назарія Островського та Святослава Літинського. Відкриту у минулому році справу за продаж завезених для фронту автомобілів закрили за відсутністю доказів.

«Офіс генерального прокурора вивчив нашу справу і закрив її на підставі відсутності доказів»,написав у Фейсбук Назарій Островський

«Кримінальне провадження від 24.06.2022 року за підозрою Островського Н.І. та Плохого І.О. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України – закрити у зв’язку з невстановленням достатніх доказів для доведення винуватості особи у суді і вичерпаними можливостями їх отримання на підставі п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК України», – сказано у постанові Офісу генпрокурора від 30 травня, яку волонтери надали для ЗМІ.

Ігор Плохой розповів про труднощі після повернення з фронту у вересні 2022 року. Замість спокою його зустріли обшуки та арешт, що стали випробуванням не тільки для нього, але й для його сім’ї та друзів. Переживаючи образи, зневагу та недовіру, він весь цей час продовжував служити для фронту.

«Я багато чого пройшов за цей час, чого не хочу побажати й ворогам… осуд незнайомих людей, які повірили у надуманій проти мене справі»,поділився капелан.

У своєму дописі він також подякував своїй дружині, дітям, адвокатам та друзям за підтримку. Вони допомогли йому витримати цей час випробування та продовжувати виконувати своє капеланське служіння.

Незважаючи на всі пережиті випробування, Ігор Плохой заявив про свій намір повернутися на фронт і продовжити своє служіння, навіть у зв’язку з поточними обставинами. Він висловив віру в те, що «жодного українця, який любить Бога та Україну, ніщо не зможе стримати від виконання свого покликання у цей важкий для Батьківщини час».

Нагадаємо, восени минулого року Ігорю Плохому інкримінували статтю 201-2 Кримінального кодексу України: «Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги».

Детальніше про історію судової справи:
Ігоря Плохого взяли під варту. Що відбувається і які перспективи?

Пояснення адвоката Нони Надіч щодо справи капелана Ігоря Плохого

Апеляційний суд скасував рішення про тримання Ігоря Плохого під вартою

Ігор Плохой вийшов з-під варти

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram