Ігор Плохой вийшов з-під варти

Актуально
22.09.2022
Ігор Плохой вийшов з-під варти

З-під варти звільнено капелана Ігоря Плохого. Про це він щойно повідомив у своєму фейсбуці: «Друзі, побратими, я на свободі! Це відбулося завдяки Всемогутньому Богу та усім вам – небайдужим, хто долучився до збору коштів для внесення застави. Наразі збір закрито!»

Судове засідання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відбулося вчора. Проте була встановлена альтернатива – застава у сумі 104 000 грн. Збір коштів було розпочато відразу ж після затримання. До збору долучались всі небайдужі. Вже сьогодні кошти було зібрано.

Вийшовши на свободу, Ігор висловив слова вдячності: «Дякую усім за вашу молитовну підтримку, особливо тим, друзям, військовим, офіцерам, волонтерам та священникам, які прийшли до суду, щоб підтримати мене!»

Адвокати Дмитро Онученко та Нонна Надіч, які представляють інтереси капелана в суді, продовжують працювати над справою. Військовий капелан вже на свободі, проте справа не закрита. У своєму пості Ігор пише, що дуже вдячний своїм захисникам, які безкоштовно надають правову допомогу у виборюванні правди.

Нагадаємо, що влітку Ігор Плохой придбав автомобіль для потреб своєї капеланської роботи в Збройних силах України. Проте був незадоволений технічним станом отриманого транспортного засобу. А тому відразу після технічного огляду вирішив повернути його і отримати назад сплачені кошти. І от саме через факт повернення сплачених коштів тепер Ігорю інкримінують нібито продаж гуманітарної допомоги, оскільки даний автомобіль був ввезений на митну територію України як гуманітарний вантаж.

Капелан категорично наполягає на своїй невинуватості – жодного злого умислу, ніякого отримання прибутку не було. Все це він разом з адвокатами планує доводити у суді: «Моє сумління чисте, я чесно служив Богу, людям та Батьківщині. Й буду продовжувати це робити надалі. Впевнений, що звинувачення, побудовані на неправді, будуть зруйновані, а світло правди засяє».

«Всі разом!»

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram