Ігоря Плохого взяли під варту. Що відбувається і які перспективи?

Актуально
21.09.2022
Ігоря Плохого взяли під варту. Що відбувається і які перспективи?

Сьогодні Голосіївський районний суд Києва виніс рішення про взяття під варту відомого капелана Ігоря Плохого. Підозра підписана слідчими Національної поліції Києва і відповідно підтримана прокуратурою. В клопотанні щодо обрання міри запобіжного заходу поліція наполягала на триманні під вартою.

Разом з тим у клопотанні пропонувалося встановити альтернативу триманню під вартою – заставу у сумі 208 000 гривень. Судове засідання тривало близько двох годин. І результат суд вирішив задовольнити клопотання слідства щодо тримання під вартою, проте зменшив заставу вдвічі – до 104 000 грн.

Адвокати повідомили офісу «Всі разом!», що готуються подавати апеляцію на сьогоднішнє рішення суду. А паралельно з цим прямо зараз триває процес збирання коштів і внесення застави, щоб Ігор Плохой мав можливість вийти з-під варти найближчим часом.

Ігорю Плохому інкримінують статтю 201-2 Кримінального кодексу України: «Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги».

Влітку він придбав автомобіль для потреб своєї капеланської роботи в Збройних силах України. Проте був незадоволений технічним станом отриманого транспортного засобу. А тому відразу після технічного огляду вирішив повернути його і отримати назад сплачені кошти. І от саме через факт повернення сплачених коштів тепер Ігорю інкримінують нібито продаж гуманітарної допомоги, оскільки даний автомобіль був ввезений на митну територію України як гуманітарний вантаж.

Окремо слід звернути увагу, що навіть повернутих Ігорю коштів було орієнтовно на 20 тисяч гривень менше, ніж він сплатив за отримання цього автомобіля. Відповідна стаття КК чітко вказує ознаку злочинного умислу «з метою отримання прибутку». А тому достатньо жорстке і невмотивоване рішення суду викликає подив як адвокатів Ігоря Плохого, так і людей, близько ознайомлених зі справою.

Як зазначається, ситуація навколо Ігоря Плохого була штучно організована підставними особами, які діяли під прикриттям Національної поліції.

«Ігор Плохой – багаторічний і досвідчений військовий капелан. Користується великим авторитетом серед військовослужбовців і офіцерів. Він тісно взаємодіє з християнськими церквами різних конфесій, має прекрасну репутацію, – зазначає Руслан Кухарчук, голова організації «Всі разом!». – Ми дуже розраховуємо, що надалі у цій справі суд буде встановлювати саме істину, а не допомагати окремим слідчим покращувати свою статистику «розкриття злочинів».

Якщо ви бажаєте долучитися до збору коштів для внесення застави, будь ласка, перераховуйте на банківські картки, які оформлені на доньку Ігоря Плохого:
5168 7520 1261 6275
5457 0850 0003 7265

ОНОВЛЕНО 22 ВЕРЕСНЯ: Ігор плохой вийшов з-під варти – заставу внесено

«Всі разом!»

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram