Івано-Франківська міська рада: ми категорично проти ратифікації Стамбульської конвенції

Актуально
29.11.2021
Івано-Франківська міська рада: ми категорично проти ратифікації Стамбульської конвенції

Напередодні акції 30 листопада про підтримку скандальної Стамбульської конвенції, все більше місцевих рад ухвалюють рішення проти ратифікації вказаного документа. Так, на черговій сесії 26 листопада 2021 року Івано-Франківська міська рада ухвалила рішення про звернення до керівництва держави. Депутати просять Верховну Раду та Кабінет Міністрів захистити інститут сім’ї в Україні.

У цьому рішенні депутати вимагають не ратифіковувати Конвенцію Ради Європи «Про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульську Конвенцію). У рішенні міститься прохання щодо недопущення імплементації у національне законодавство «гендерної ідеології». Також зазначається, що 11 країн членів Ради не ратифікували Стамбульську Конвенцію, як таку, що йде в розріз із національним законодавством та національними інтересами.

Міська рада Івано-Франківська наполягає на вдосконаленні національного законодавства у контексті протидії насильству стосовно жінок без прийняття спірних норм, які містить документ. На думку депутатів, не потрібно ратифіковувати неоднозначний документ – Стамбульську конвенцію. Українське чинне законодавство про протидію домашньому насильству є достатнім.

«Головною перепоною до ратифікації Стамбульської Конвенції є введене нею визначення поняття «гендер» та похідних від нього. Стамбульська Конвенція впроваджує інше розуміння гендеру (стаття 3), ніж має українське національне законодавство. …Документ проводить чітку різницю між поняттям статі та гендеру (пункт 3 статті 4), та гендерну ідентичність (за якою виділяють трансгендерів, агендерів, транссексуалів – загалом, нараховують понад 50 типів гендеру)», – йдеться в Рішенні.

Співголова міжфракційного депутатського об’єднання ” За духовність, моральність та християнський шлях розвитку Івано-Франківської територіальної громади” Ярослав Дубас в коментарі порталу vsirazom.ua зазначив:

Ми як представники громади виступаємо категорично проти ратифікації Стамбульської конвенції, оскільки з ратифікацією такого міжнародного документу у законодавство України вводяться поняття, які підміняють поняття “стать”, “сім’я” у такому значенні, як зараз прийнято в Україні. Натомість, підтримуючи позицію ВРЦіРО, руху “Всі разом!” та понад 80-ти місцевих рад, ми вважаємо що Україна повинна іти шляхом дотримання норм українського законодавства, у тому числі у частині захисту жінок, чоловіків і дітей“.

Нагадаємо, що у листопаді Львівська облрада виступила проти ратифікації Стамбульської конвенції. А також понад 85 місцевих рад звернулися до Верховної Ради, Президента і Кабінету міністрів щодо захисту інституції сім’ї в Україні. Обласні, районні, міські, селищні депутати з усієї країни вимагають:

— зберегти статтю 51 Конституції України, у якій зафіксовано, що шлюб – це союз чоловіка та жінки;
— вилучити ідеологічні терміни «сексуальна орієнтація» і «гендерна ідентичність» з українського законодавства і унеможливити їхню появу у майбутньому;
— не допустити ухвалення закону «Про цивільне партнерство», адже це відкриває шлях до так званих «одностатевих шлюбів»;
— виключити з усіх підзаконних актів норми, які ставлять за мету подолання так званих «гендерних стереотипів», адже це зазіхає на природу і біологічну стать;
— ухвалити закон «Про заборону пропаганди гомосексуалізму» для створення безпечного інформаційного середовища для дітей.

Читайте також по темі:

Львівська облрада виступила проти ратифікації Стамбульської конвенції

Сім прихованих фактів про Стамбульську конвенцію

Посли ЄС: Стамбульська Конвенція покликана захистити ЛГБТІК

Офіційний Стамбул вийшов зі… Стамбульської конвенції

Наукові експерти НАН України: «Рішення Чернівецької облради щодо захисту сім’ї відповідає законодавству»

Також нагадаємо, що 7 лютого 2020 року був затверджений Висновок наукових експертів Інституту держави і права імені Володимира Корецького НАН України, у експертти повністю підтримують рішення місцевих рад на щодо захисту інституту сім’ї та проти гендерної та ЛГБТ-ідеологій.

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram