Посли ЄС: Стамбульська Конвенція покликана захистити ЛГБТІК

Актуально
19.05.2020
Посли ЄС: Стамбульська Конвенція покликана захистити ЛГБТІК

Посли низки країн Європейського Союзу зробили спільну заяву, якою закликали Україну ратифікувати Стамбульську Конвенцію. Нею вони задекларували підтримку ЛГБТІК. Також посли наполягають повністю імплементувати Національну стратегію з прав людини.

17 травня посли кількох країн Європейського Союзу опублікували спільну заяву до України. Звернення було приурочено до Міжнародного дня проти гомофобії, трансфобії і біфобії.  Офіційні представники інших країн у зазначеній заяві підтримали ратифікацію Стамбульської Конвенції.  І водночас публічно задекларували підтримку ЛГБТІК-спільноті (лесбійок, геїв, бісексуалів, людей-трансгендерів, людей-квір).

У заяві зазначено: «Ми підтримуємо прагнення українських жіночих та ЛГБТІК організацій до ратифікації Стамбульської Конвенції, яку Україна підписала в 2011 році. Ми вважаємо, що  повна імплементація цієї конвенції збільшить захист жінок і ЛГБТІК-людей в Україні». Таким чином, посли публічно заявили, що Стамбульська Конвенція надає переваги та захищає інтереси, перш за все, представників ЛГБТІК-спільноти, а не вирішує проблему насильства.

Також офіційні представництва наполягають повністю імплементувати Національну стратегію з прав людини та відповідний план дій. Вони зазначили, що надаватимуть всю необхідну підтримку таким ініціативам у майбутньому.  «…Ми стоїмо поряд із ЛГБТІК-українцями, їхніми сім’ями та організаціями громадянського суспільства», – йдеться у заяві.

Звернення підписали представники в Україні наступних країн: Автралії, Австрії, Бельгії, Канади, Кіпру, Данії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Ізраїлю, Італії, Литви, Люксембургу, Мальти, Нідерландів, Норвегії, Португалії, Словенії, Швеції, Швейцарії і Великої Британії, а також представники Делегації Європейського Союзу та Дорадчої комісії Європейського Союзу.

Таким чином офіційні представництва інших країн декларують свою підтримку ЛГБТІК-спільноті, надаючи їм певні привілеї перед іншими громадянами. При цьому спонукають Україну до ратифікації Стамбульської Конвенції, до повної імплементації Національної стратегії з прав людини та відповідного плану дій до неї, тобто до дій, спрямованих проти національних інтересів України.

Ігор Плохой, резидент Кабінету експертів, капелан зазначає наступне: «Україна має уникати прийняття документів, що містять спекулятивні та маніпулятивні твердження, які не узгоджуються з вітчизняним законодавством та проголошують небезпечні ідеологічні конструкти. Ряд країн-членів ЄС, керуючись турботою про жінок, дітей та все суспільство відмовилися ратифікувати Стамбульску конвенцію, як небезпечну. Україна має відстоювати принципи подолання насилля в суспільстві, але дієвими способами та механізмами. Практика показує, що саме в тих країнах ЄС, які здійснили безвідповідальний крок щодо своїх громадян та ратифікували Стамбульську конвенцію, спостерігається найвищій рівень насилля над жінками. Це свідчить про те, що ратифікація такого сумнівного документу не вирішує проблему насилля, але породжує купу нових небезпечних проблем пов’язаних з деформаціями уявлень про стать та здорове суспільство».

Окремою думкою поділилася Марія Єршова, резидент Кабінету експертів, голова ГО «Варта життя»: «Кожна людина в Україні має бути рівною перед законом і захищеною в однаковій мірі. Спроби поділити суспільство на певні категорії не сприяє цьому. Виділення жінок і ЛГБТІК+ людей в офіційних заявах є недопустимим, оскільки це є явні спроби надати особливих привілеїв окремим групам. Часто це відбувається за рахунок прав і свобод інших людей», – коментує заяву

Читайте також ЮРИДИЧНУ ЕКСПЕРТИЗУ Стамбульської конвенції від доктора юридичних наук Марини Медведєвої.

У 2018 році понад три сотні громадських організацій з 9 країн Європи ініціювали ПОПРАВКИ до Стамбульської Конвенції з метою усунення положень гендерної ідеології.

Нагадаємо, що Рух «Всі разом!» підготував АНАЛІЗ ДОСВІДУ країн, які ефективно чинять спротив ґендерній концепції.

Також у травні поточного року Угорщина ВІДМОВИЛАСЬ РАТИФІКУВАТИ Стамбульську конвенцію.

Рекомендуємо також матеріал за цією темою на сайті Кабінету експертів”: “Стамбульська конвенція: юридична експертиза документу”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram