Депутати погано розуміють суспільне несприйняття Стамбульської конвенції

Актуально
07.09.2020
Депутати погано розуміють суспільне несприйняття Стамбульської конвенції

Понад 400 листів всім народним депутатам надіслав рух «Всі разом!» наприкінці червня. Це було звернення до парламентарів із вимогою нератифіковувати Конвенцію Ради Європи «Про запобігання та протидію насильству щодо жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами» (Стамбульска конвенція). У листах парламентарям було наведено сім важливих фактів про цей скандальний документ.

У зверненнях зазначається, що неможливість ратифікації Стамбульської конвенції Україною обумовлюється існуванням у нашої держави суверенного права не робити цього, недосконалістю та суперечливістю її положень, введенням Стамбульською конвенцією поняття гендеру, яке є відмінним від традиційного розуміння його похідних як рівності виключно між двома біологічними статями. Також Рух зазначає, що Конвенція надає невиправдані підстави додаткових переваг для ЛГБТ, що матиме наслідком непропорційне обмеження та порушення прав інших осіб, забороною робити застереження до тих положень цього договору, які прямо суперечать основам публічного порядку в Україні. В тому числі – включення до тексту Конвенції сумнівного зобов’язання держав щодо викорінювання уявлень про стереотипні ролі чоловіків та жінок.

Автоматичне переймання досвіду інших держав, рекомендацій міжнародних організацій чи положень міжнародних угод, в яких визнається така підстава заборони дискримінації, як сексуальна орієнтація та гендерна ідентичність, або надаються окремі права ЛГБТ-особам, не є виправданим. Зазначені організації проводять діяльність із додавання сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності до числа підстав заборони дискримінації та розглядають питання ЛГБТ в контексті прав людини без попереднього належного наукового біоетичного та медичного аналізу цих явищ“, – йдеться у тексті.

На вищевказані звернення зворотній зв’язок надали лише 16 народних депутатів. У більшості відповідей парламентарі відповідали нейтрально – “взяли до відома”. Деякі депутати висловили підтримку та подякували за аргументовану позицію. “Приймаючі рішення щодо особистого голосування про ратифікацію документу, буду серед іншого послуговуватись також і Вашими застереженнями щодо проекту“, – відповіла депутат Альона Шкрум.  Депутат О. Леонов повідомив, що документ був знятий з розгляду 20 травня 2019 року.

У відповіді депутата Валерія Дубіля була згадана обіцянка Президента винести на розгляд Верховної Ради законопроект про ратифікацію Конвенції, але жодної згадки про Петицію щодо НЕратифікації Стамбульської Конвенції не було. “Я нічого не можу сказати стосовно мого голосування за ратифікацію названої конвенції чи проти неї“, – пише він. Викликає здивування, що народні депутати недбало ставляться до загроз, що несе в собі Стамбульська Конвенція.

Нагадаємо, повна назва Стамбульської конвенції – Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами. Цей скандальний міжнародний документ відмовилися ратифікувати кілька країн Євросоюзу, а також Велика Британія. Конвенція містить багато суперечливих норм, у тому числі впроваджує дефініцію гендеру як соціального конструкту, просуваючи це у законодавство у освітню галузь кожної країни. Крім цього, Стамбульська конвенція ігнорує основні чинники насилля: алкоголізм та сексуалізація образу жінки. Також вона підриває основи демократії через втручання у суверенне право батьків виховувати своїх дітей, через порушення принципу субсидіарності. Документ сприяє сексуалізації дітей та покликаний «викорінювати стереотипні гендерні ролі». У 2018 році понад три сотні громадських організацій з 9 країн Європи ініціювали ПОПРАВКИ до Стамбульської Конвенції з метою усунення положень гендерної ідеології.

Повну юридичну експертизу Стамбульської конвенції читайте у статті доктора юридичних наук Марини Медведєвої.

Читайте також по темі: Польща розпочала процес денонсації Стамбульської Конвенції

У травні поточного року Угорщина ВІДМОВИЛАСЬ РАТИФІКУВАТИ Стамбульську конвенцію.

Рух «Всі разом!» підготував АНАЛІЗ ДОСВІДУ країн, які ефективно чинять спротив ґендерній концепції.

Дивіться прямо зараз унікальний аналіз всіх прихованих фактів про скандальну Стамбульську конвенцію:

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram