Петиція проти Стамбульської Конвенції нарешті з’явилася на сайті Президента. Просимо підписати!

Актуально
10.06.2020
Петиція проти Стамбульської Конвенції нарешті з’явилася на сайті Президента. Просимо підписати!

Офіційне представництво Володимира Зеленського понад три тижні не оприлюднювало Петицію проти Стамбульської Конвенції. Були допущені численні порушення термінів та вимог законодавства про звернення громадян.

9 червня на сайті Президента України оприлюднена Петиція щодо недопущення ратифікації Конвенції Ради Європи «Про запобігання та протидію насильству щодо жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами» (Стамбульска Конвенція). Пройшло понад три тижні з дня формування документу. Із порушенням термінів та вимог законодавства про звернення громадян  документ з’явився на офіційному інтернет-представництві голови держави.

Текст Петиції був сформований на сайті Президента 18 травня. Про це одразу було повідомлено автору документу – Єршовій Марії. Проте саму Петицію досить тривалий час не оприлюднювали. Хоча відповідно до Закону України «Про звернення громадян» електронна петиція має з’явитися для підписання протягом двох робочих днів з дня надсилання її автором. А у випадку, коли є невідповідності у тексті, то про це мають повідомити автора.  При цьому жодних пояснень щодо порушення термінів, визначених законодавством для оприлюднення, надано не було.

20 та 22 травня автор Петиції звернулася в службу підтримки сайту, але відповіді не отримала. Декілька разів і Марія Єршова, і Рух «Всі разом!» марно намагались зв’язатися із Офісом Президента для отримання пояснень з приводу ігнорування оприлюднення документу. Було схоже на те, що модератори сайту умисно блокували цю ініціативу, яка містила вимоги та юридичне обґрунтування нератифікації Стамбульської Конвенції.

27 травня Рух “Всі разом!” надіслав офіційне звернення Президенту із вимогою оприлюднити сформовану Петицію проти Стамбульскої Конвенції. В листі зазначалося про необхідність врахування позиції громадян, які виступають проти ратифікації міжнародного документу. А також «Всі разом!» нагадав про норми  Конституції та міжнародних документів, які гарантують право виражати свої погляди і думки з різних суспільних питань кожному громадянину. І врешті-решт Петиція була опублікована та доступна до підписання громадянами.

Запрошуємо підписати Петицію та поширити  інформацію!

Рекомендуємо також матеріал за цією темою на сайті Кабінету експертів”: “Стамбульська конвенція: юридична експертиза документу”

У 2018 році понад три сотні громадських організацій з 9 країн Європи ініціювали ПОПРАВКИ до Стамбульської Конвенції з метою усунення положень гендерної ідеології.

Рух «Всі разом!» підготував АНАЛІЗ ДОСВІДУ країн, які ефективно чинять спротив ґендерній концепції.

Також у травні поточного року Угорщина ВІДМОВИЛАСЬ РАТИФІКУВАТИ Стамбульську конвенцію.

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram