Лист Президенту: Чому Ви не публікуєте Петицію проти Стамбульської конвенції?

Актуально
29.05.2020
Лист Президенту: Чому Ви не публікуєте Петицію проти Стамбульської конвенції?

Рух “Всі разом!” надіслав лист-звернення до Президента із вимогою не ігнорувати Петицію проти Стамбульської Конвенції. Активісти просять дотримуватися законодавства України про звернення громадян.

27 травня Рух “Всі разом!” надіслав звернення Президенту із вимогою оприлюднити сформовану Петицію щодо недопущення ратифікації Конвенції Ради Європи «Про запобігання та протидію насильству щодо жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами» (Стамбульска Конвенція). Петиція була створена 18 травня на офіційному сайті Президента України. Ініціатором документу стала Єршова Марія, резидент Кабінету експертів, голова ГО «Варта життя».

Пройшло вже понад десять днів після підтвердження, що Петиція сформована. Проте її так і не оприлюднили. Зазначимо, що автор Петиції неодноразово зверталася в службу підтримки сайту, а саме: 20 та 22 травня. Відповіді не отримала. Очевидно, модератори сайту умисно блокують ініціативу створення Петиці їз вимогою нератифіковувати Стамбульську Конвенцію.

Відповідно до Закону України «Про звернення громадян» електронна петиція має з’явитися для підписання протягом двох робочих днів з дня надсилання її автором. Якщо є невідповідності у тексті, то згідно із законодавством про це мають повідомити автора. Конституція та міжнародні документи гарантують право виражати свої погляди і думки з різних суспільних питань кожному громадянину. У зверненні до Президента зазначається: «Право на оприлюднення Петиції має бути реалізовано, а позиція громадян, які виступають проти ратифікації Стамбульської Конвенції, має бути врахованою. Факт ігнорування вмотивованої Петиції Єршової Марії може вкрай негативно вплинути на репутацію глави держави».

Голова Руху «Всі разом!» Руслан Кухарчук пише у листі: «Факт того, що офіційне онлайн-представництво Президента порушує норми законодавства у питаннях публічного вираження громадської думки, є неприпустимим. Подібні прецеденти мають ознаки дискримінації по відношенню до автора Петиції, до всіх громадян, які виступає проти ратифікації Стамбульської Конвенції, до сімей, чоловіків і жінок».

Нагадаємо, що офіс Президента України ІГНОРУЄ оприлюднення сформованої Петиції за авторством Єршової Марії.

Читайте також ЮРИДИЧНУ ЕКСПЕРТИЗУ Стамбульської конвенції від доктора юридичних наук Марини Медведєвої.

У 2018 році понад три сотні громадських організацій з 9 країн Європи ініціювали ПОПРАВКИ до Стамбульської Конвенції з метою усунення положень гендерної ідеології.

Рух «Всі разом!» підготував АНАЛІЗ ДОСВІДУ країн, які ефективно чинять спротив ґендерній концепції.

Також у травні поточного року Угорщина ВІДМОВИЛАСЬ РАТИФІКУВАТИ Стамбульську конвенцію.

Рекомендуємо також матеріал за цією темою на сайті Кабінету експертів”: “Стамбульська конвенція: юридична експертиза документу”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram