Денісова дискредитувала посаду Омбудсмена. Щойно Верховна Рада її звільнила

Актуально
31.05.2022
Денісова дискредитувала посаду Омбудсмена. Щойно Верховна Рада її звільнила

Верховна Рада Україні більше не довіряє Людмилі Денісовій, яка займала посаду Уповноваженої по правам людини. Відповідне рішення підтримала необхідна більшість народних депутатів. Що фактично означає її звільнення із займаної посади.

31 травня 234 народних депутата проголосували за висловлення недовіри Людмилі Денісовій. Народні депутати висловлюють незадоволення роботою Денісової під час виконання нею повноважень Омбудсмена. Зокрема, у “Слузі народу” говорять про те, що вона діяла на власний розсуд та не координувалася владою.

Представник парламентського комітету з питань регламенту Павло Фролов зазначів, що голосування відбулося невідкладно.

«Ініціювання такої недовіри передбачено ¼ конституційного складу (більше 113 народних депутатів) з невідкладним голосуванням на пленарному засіданні Ради без застосування процедур спеціальних законів про статус таких осіб осіб», – зауважив Фролов.

Під час засідання Верховної Ради представнини українського парламенту заявили, що існують три офіційні причини звільнення омбудсмена. Зокрема, Денісову більше не хочуть бачити Омбудсменом через:

– невиконання нею повноважень з правозахисної діяльності під час війни – «не організовувала гуманітарні коридори та обмін полонених»;

– «незрозуміла концентрація медійної роботи на багаточисельних деталях «сексуальних злочинів, вчинених у неприродній спосіб» та «зґвалтуваннях дітей» на окупованих територіях, які не могла підтвердити доказами». Що у свою чергу відволікало увагу світових медіа від реальних потреб України;

– перебування тривалий час після 24 лютого за кордоном «у теплих спокійних західних Європах».

Також Павло Фролов сказав, що з початку війни та великих страждань українців пані Денісова майже не виконувала своїх повноважень. Власне, як і в контексті захисту прав громадян України в мирний час.

Нагадаємо, що Людмила Денісова призначена на посаду Омбудсмена у 2018 році і за час своєї діяльності чітко окреслила свою позицію щодо протистояння сіменому руху та здоровому глузду.

Наприклад, її офіс домігся видалення з сайту Президента петиції Віктора Танцюри “Щодо захисту традиційних сімейних цінностей та інституту сім’ї”, яка набрала понад 25000 необхідних підписів. Виконавцем цього питання буда Аксана Філіпішина. Документ видалили через те, що на її думку там містилися «ознаки підбурювання до дискримінації за ознакою так званої «сексуальної орієнтації та тендерної ідентичності (приналежністю до ЛГБТ-спільноти)».

Після цього Денісова діяла виключно в цій ідеологічній парадигмі. Зокрема, промовчала, коли жорстко побили та покалічили мирних громадян у 2018 році, які виражали свій протест під час так званого “КиївПрайду”. Також виражала підтримку тоталітарному законопроєкту 5488, який був спрямований на порушення конституцийних прав громадян. Займалася натравлюванням правоохоронних органів на просімейних активістів, зверталася до керівництва поліції щодо забезпечення особливої охорони представникам ЛГБТ-угрупування під час проведення їхнії заходів. А під час війни також намагалася закрити рота меру Івано-Франківська через його думки про геїв. Такими діями Денісова надавала перевагу винятково певній ідеології, всупереч вимогам Конституції України.

А тому рішення парламенту щодо висловлення недовіри Людмилі Денісовій вітають інститути громадянського суспільства, які зацікавлені у цивілізованому та сталому розвитку України. Адже просування лівих ідей та обслуговування інтересів міжнародних ліво-комуністичних фондів та організацій, чим займалася Людмила Денісова, сприяють розколу суспільства та грають на користь держави-агресора. І такими діями зганьбила посаду Омбудсмена.

Зазначимо, що призначення нового Омбудсмена сьогодні на засіданні Верховної Ради не відбулося.

Рух “Всі разом!”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram