Олімпіада 2024 скасувала біологічну стать: якою дорогою піде глобальний спорт далі?

Актуально
12.08.2024
Олімпіада 2024 скасувала біологічну стать: якою дорогою піде глобальний спорт далі?

Олімпійські Ігри 2024 запам’ятались своїм значним просуванням ліво-радикальної ідеології. Резонансною стала церемонія відкриття Олімпіади. Тоді представники лгбт-угрупування пропагували свою ідеологію та висміювали християн. Вперше в історії, на головному змаганні світу чоловіки, які ідентифікують себе як жінки, взяли участь у змаганнях з боксу. Не стало дивним те, що вони здобули золоті медалі.

Участь чоловіків у жіночому боксі
Скандал з участю чоловіків у жіночому боксі почався після того, як Іман Хеліф з Алжиру у чвертьфіналі переміг італійку Анжелу Каріні. Хеліф є чоловіком, який ідентифікує себе як жінку. Під час поєдинку у ваговій категорії до 66 кг Каріні знялася у першому раунді. Бій тривав 46 секунд. Після бою італійка зазначила: «Я вийшла на ринг, щоб битися. Але після першої хвилини мені вже не хотілося. Після удару я відчувала сильний біль у носі. Зазвичай я не здаюсь, але цей удар був дуже болячим, я зупинила бій». У фіналі Хеліф перемогла китаянку Ян Лю та отримала золоту медаль.

Ще одним приводом для обговорення став вихід у фінал Лінь Ю-Тін з Тайваню. Боксер також є чоловіком, який вирішив взяти участь у жіночих змаганнях. У чвертьфіналі вагової категорії 57 кг він не дав шансів на перемогу Світлані Станєвій з Болгарії. Після поєдинку Станєва показала пальцями глядачам знак у вигляді X. Ймовірно вона відсилалась до X-хромосом у себе на противагу чоловічим хромосомам XY у Лінь. У півфінальному поєдинку Лінь переміг Есру Кахраман з Турції, яка також після бою продемонструвала знак Х. Лінь також стала чемпіоном Олімпіади перемігши у фіналі польку Юлію Шеремету.

Тести МБА та дозвіл МОК на участь трансів у жіночому спорті
За заявою Міжнародної асоціації боксу (МБА), було проведено «два надійні тести» у 2022 і 2023 роках. Вони привели до висновку, що Лінь та Хеліф мали «конкурентні переваги перед іншими жінками». У них було виявлено чоловічий набір хромосом – ХY. На підставі цих тестів атлети були дискваліфіковані та отримали заборону на участь у жіночих змаганнях. Хеліф і Лінь мали можливість оскаржити це рішення в спортивному арбітражному суді (CAS). Лінь відмовилася від цієї можливості, тим самим зробивши рішення МБА «юридично обов’язковим». В свою чергу Хеліф подала апеляцію, але її справа теж була приречена, тому алжирка відкликала свою апеляцію ще до винесення вердикту суду.

Але Міжнародний олімпійський комітет (МОК) має свою власну політику щодо участі транссексуалів у жіночому спорті. Відповідно цій політиці, не має значення, який у атлета набір хромосом і рівень тестостерону. Вони вважають, що якщо в документах спортсмена написано «жінка», то він має право брати участь у жіночому спорті. МОК відмовився від генетичного «гендерного» тестування ще в 1999 році.

Напередодні Ігор МОК навіть випустив посібник з мови, що забороняє використання щодо спортсменів на Іграх лексики, заснованої на статевій приналежності. Вони підкреслили, що ставлення до спортсменів XY з гендерними відмінностями, які ідентифікують себе як жінки, має бути: «однозначним: вони жінки».

МОК не визнає генетичні тести, зроблені МБА. Комітет назвав їхні тести «неправомірними». «Самі випробування, процес випробувань, спеціальний характер випробувань не є законними», — заявив речник МОК Марк Адамс під час прес-конференції відносно перевірки МБА. Водночас комітет не робить своїх власних тестів. Тобто він довіряє тому, що спортсмени називають себе жінками.

Томас Бах, голова МОК, на прес-конференції заявив, що комітету не було надано «науково обґрунтованої системи ідентифікації чоловіків і жінок». За словами Баха, якби таке «обґрунтування» було представлено, то МОК «був би першим, хто відокремив жінок від чоловіків».

Скандал щодо цієї теми та виправдовування трансів
Користувачі мережі інтернет, політики, відомі підприємці та спортсмени почали висловлювати свої обурення щодо участі трансів у жіночому спорті. Дональд Трамп на своїй сторінці у Truth Social написав: «Я не буду допускати чоловіків в жіночий спорт!». Ілон Маск зробив ретвіт поста у X (Twitter) американської плавчині Райлі Гейнс, яка написала: «Чоловікам не місце в жіночому спорті». Він прокоментував цей допис: «Абсолютно».

Руслан Кухарчук, голова організації “Всі разом!”, пише: «Транси та інші викидні гендерної ідеології знущаються над жінками вже багато років. Відверто глузують з них. Принижують і агресивно домінують. Вбивають. І при цьому транс-двіж і концепція гендеру активно підтримується феміністками. Неймовірно, але це факт».

Проте Лінь та Хеліф почали виправдовуватись та демонструвати докази, що вони начебто з народження є жінками. Але тести та зовнішні статеві ознаки демонструють протилежне.

Припущення щодо генетичної варіації
Дослідники також припускають, що у боксерів може бути генетична варіація XY DSD. Це розшифровується як класичний чоловічий набір хромосом з відмінностями статевого розвитку. У таких випадках ще під час вагітності у хлопчика не відбувається розвиток зовнішніх статевих органів за чоловічим типом, вони залишаються жіночими або не схожими на вигляд на чоловічі. Тобто це є порушенням статевого розвитку людини.

У більшості країн такій дитині не роблять тестів і автоматично вказують жіночу стать. Але при статевому дозріванні у неї з’являються чоловічі зовнішні ознаки. Причиною таких змін є чоловічі яєчка, які приховані всередині тіла. Саме ці статеві органи починають виробляти чоловічу норму тестостерону. Тобто фактично вони є чоловіками, але ідентифікують себе як жінки.

Меми про Олімпіаду
Користувачі мережі інтернет часто іронічно реагували на церемонію відкриття та участь трансів в Олімпіаді. Було опубліковано багато мемів, які стали популярними.

“Байкер, що ідентифікує себе як велосипедист, виграв Тур де Франс”, – зазначає невідомий автор, порівнюючи байкера з трансами, які сильніші за жінок.

George Metreveli з іронією зазначив, що боксер Джанмарко Карділло почувається жінкою протягом 15 днів і готовий кинути виклик Іман Хеліф.

Євгеній Подтіхов опублікував фото стрільця, який отримав срібну медаль у змаганням із стрільби на Олімпіаді. На окулярах турецького стрільця видно головного актора пародії на “Таємну вечерю”, яку влаштували транси на церемонії відкриття. Автор мему припускає, що саме це уявляв срібний призер, коли стріляв.

Якою дорогою піде спорт?
Прецедент з участю чоловіків у жіночому спорті на найбільших змаганнях світу може закінчитись декількома варіантами. Це може змусити весь світ з’їхати з глузду. Або ж це підштовхне МОК випрацювати систему перевірки спортсменів на відповідність статі.

МОК повинен виробити суворі та несуперечливі правила участі у жіночих змаганнях. Такі правила вже встановлені міжнародними спортивними федераціями. Вони підкріплені науковими дослідженнями та рішенням суду CAS. Тому неприпустимо найбільшим спортивним змаганням світу займатися просуванням ліво-радикальної ідеології.

Читайте також: Як транссексуали знищують жіночий спорт; Участь трансів у Олімпіаді: хто просуває чоловіків у жіночий спорт і до чого тут РФ.

Всі разом!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram