Чоловік з Тайваню побив жінку на Олімпіаді та гарантовано отримає медаль з боксу

Актуально
05.08.2024
Чоловік з Тайваню побив жінку на Олімпіаді та гарантовано отримає медаль з боксу

Транссексуал Лінь Ю-Тін з Тайваню отримає гарантовану медаль на Олімпійських іграх у Парижі. 4 серпня він отримав перемогу у чвертьфінальному поєдинку проти Світлани Станєвої з Болгарії. Лінь Ю-Тін вже другий боксер-транссексуал, який взяв участь у змаганнях з жіночого боксу на Олімпіаді.

28-річний чоловік, який змінив зовнішні статеві ознаки, переміг 34-річну Світлану Станєву в жіночій категорії до 57 кілограмів. Перемогу він отримав одноголосним рішенням суддів з рахунком 5–0. Лінь не дав жодного шансу на перемогу суперниці. Тепер він отримає принаймні бронзову медаль. Адже в олімпійському боксі бронзова медаль присуджується кожному півфіналісту, який програв. Про це повідомляється в публікації NTD.

Після поєдинку Станєва спочатку не потиснула руку супернику. Також вона показала пальцями глядачам знак у вигляді X. Медіа припускають, що ймовірно вона відсилалась до X-хромосом у себе на противагу чоловічим хромосомам XY у Лінь.

Нагадаємо, що Іман Хеліф та Лінь Ю-Тін були відсторонені від Чемпіонату світу з боксу серед жінок у 2023 році в Індії. Причиною було те, що вони не відповідали критеріям Міжнародної асоціації боксу (МБА) щодо статі. Асоціація заявила, що провела «два надійні тести» у 2022 і 2023 роках. Вони привели до висновку, що обидві боксери мали «конкурентні переваги перед іншими жінками». «МБА ніколи не підтримуватиме жодних боксерських поєдинків між статями, оскільки організація ставить на перше місце безпеку та благополуччя наших спортсменів. Ми захищаємо наших жінок та їхні права змагатися на рингу проти рівних суперниць, і будемо захищати та підтримувати їх у всіх випадках», – заявили в організації.

Проте 4 серпня Міжнародний олімпійський комітет (МОК) захистив участь Лінь і Хеліф в паризькій Олімпіаді, назвавши тести МБА «неправомірними». «Самі випробування, процес випробувань, спеціальний характер випробувань не є законними», — заявив речник МОК Марк Адамс під час прес-конференції відносно перевірки МБА.

Читайте статтю резидента Кабінету експертів Іллі Камишанського про те, хто просуває чоловіків у жіночий спорт і до чого тут РФ.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram