Скалічені діти: 14 тисяч підлітків у США «змінили стать» під впливом пропаганди

Актуально
09.10.2024
Скалічені діти: 14 тисяч підлітків у США «змінили стать» під впливом пропаганди

У Сполучених Штатах майже 14 000 дітей зробили медикаментозний або хірургічний трансперехід з 2019 по 2023 роки. Нова національна база даних представила статистику «гендерно-підтверджуваного догляду» за неповнолітніми. Метою ініціаторів бази є захист дітей та вплив на політику охорони здоров’я.

Асоціація медичних працівників Do No Harm (Не нашкодь) запустила базу даних «Stop The Harm» (Зупиніть шкоду). Вона відстежує медичні втручання під час гендерної дисфорії, які проводяться неповнолітнім у медичних закладах Сполучених Штатів. База даних відстежує дитячі лікарні та інших постачальників, які пропонують блокатори статевого дозрівання, перехресні статеві гормони та операції, спрямовані на зміну зовнішніх статевих ознак у дітей.

Ініціатори бази даних сподіваються, що вона послужить інструментом для інформування громадськості про масштаби проблеми. «Наша мета — надати інформацію громадськості, постачальникам медичних послуг, політикам і дослідникам, щоб зрозуміти тенденції, оптимізувати допомогу та вплинути на політику охорони здоров’я, пов’язану з «гендерно підтверджуючим» лікуванням неповнолітніх», — йдеться в заяві Do No Harm.

Do No Harm представляє медичних працівників, які стурбовані політикою ідентичності, гендерною ідеологією та практикою DEI (програм різноманіття, справедливості та інклюзія) в медицині. Вони змогли проаналізувати вибірку страхових вимог, поданих по всій країні в період з 2019 по 2023 роки. Дослідники змогли ідентифікувати, що протягом 4 років у Сполучених Штатах 13 994 неповнолітніх отримували медичне втручання від гендерної дисфорії.

Приголомшливо, що вони виявили 5747 пацієнтів, які отримували хірургічне втручання, чи то мастектомію, чи операції зі зміни геніталій. Також 8579 пацієнтів приймали блокатори статевого дозрівання та/або замісну гормональну терапію. Загалом аналітики нарахували понад 60 000 виписаних рецептів. А вартість стягнень за послуги з приблизно 14 000 пацієнтів, становила 119 мільйонів доларів.

Дослідники організації Do No Harm зазначають, що загальна кількість пацієнтів значно занижена. Адже ці дані не включають пацієнтів, охоплених планами охорони здоров’я Kaiser, Асоціацією ветеранів, благодійними виплатами чи самооплатою. Оскільки ці форми оплати не повідомляються та не є доступними. «Ми дуже прискіпливо намагалися переконатися, що дані є максимально чіткими та точними. У всякому разі, ми показуємо нижню межу того, що відбувається… щоб бути впевненими, що ми ні на йоту не перебільшуємо це. Ймовірно і майже напевно ми недооцінюємо суть проблеми», — сказав доктор Стенлі Голдфарб, голова Do No Harm.

Статистика показала різну кількість пацієнтів у різних штатах. Наприклад у Каліфорнії 2000 пацієнтів, у Нью-Йоркі 1154 пацієнта, а у Массачусетсі 671 пацієнт. Незворотна хірургія також була непропорційно виконана у штатах: 1359 втручань у Каліфорнії, 357 в Орегоні, 330 у Вашингтоні, 316 у Пенсільванії та 300 у Массачусетсі.

Активістка Хлоя Коул здійснила так званий перехід від жінки до чоловіка у віці 13 років. Проте у 16 років вона повернулася до своєї біологічної статі. «База даних доводить брехню медичних закладів та радикальних політиків. Вони стверджують, що такі випадки, як мій, рідкісні. Статистика в цій базі даних відображає тисячі дітей, до яких ставляться, як до морських свинок. Це відбувається через недоведені, а часом і небезпечні медичні експерименти», – зазначає Коул.

Нагадаємо, З 2016 року в Україні діє наказ Міністерства охорони здоров’я України №972 щодо пацієнтів, які мають проблеми зі статевою самоідентифікацією. Значна увага в документі приділяється медичній роботі з дітьми, які мають такий діагноз. Але дослідники зазначають, що у протоколі багато суперечливої інформації і рекомендацій.

Читайте також:
Лікарі Шотландії називають трансперехід для підлітків «бомбою уповільненої дії»
Генпрокурори США звинуватили асоціацію педіатрів в рекомендуванні блокаторів статевого дозрівання

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram