Лікарі Шотландії називають трансперехід для підлітків «бомбою уповільненої дії»

Актуально
13.09.2024
Лікарі Шотландії називають трансперехід для підлітків «бомбою уповільненої дії»

Відсутність клінічних вказівок для лікарів загальної практики щодо використання гормонів для підлітків, які змінюють зовнішні статеві ознаки, є «бомбою уповільненої дії». Про це шотландські лікарі попереджають парламентаріїв. У листі лікарі зазначили, що науковці вимагали від них давати гормони пацієнтам, яких виписали без належного нагляду. Доповідь лікарів підкреслила плутанину щодо клінічного керівництва для дітей віком до 16 років.

Одна з підписантів листа доктор Енн Вільямс сказала: «Ми експериментуємо з нашими молодими людьми, що небезпечно. Вони можуть прожити багато років свого життя, щоб дізнатися про небезпеки та понести наслідки. Багато лікарів загальної практики дуже стурбовані тим, що ми можемо побачити вибух бомби».

Інший лікар загальної практики зауважив: «Лікарів загальної практики просять призначати рецепти без будь-якого спеціального протокол. В них має вказуватись, як часто брати кров і які побічні ефекти слід контролювати. Велике занепокоєння викликає те, що дані про довгострокові побічні ефекти/шкоду втрачаються. Вони не збираються перед первинною так званою медичною допомогою». Про це повідомляє The Christian Institute.

У незалежному звіті Національної інформаційної служби охорони здоров’я Шотландії зазначено, що управління послугами для дітей, які отримують препарати, що блокують статеве дозрівання, є «складним і незрозумілим». У відповідь на звіт, клініка Sandyford призупинила призначення новим пацієнтам гормонів, що блокують статеве дозрівання, і гормонів перехресного розвитку.

Минулого тижня міністр охорони здоров’я Шотландії Дженні Мінто оголосила, що триває робота над виконанням звіту головного лікаря про Cass Review (огляд послуг зі зміни зовнішніх статевих ознак) для Шотландії. В ньому зазначено, що дітям, які «плутають статеву приналежність», не слід давати блокатори статевого дозрівання без клінічних випробувань.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram