Лідер республіканців у Конгресі США Маккарті попустив російського журналіста

Актуально
05.05.2023
Лідер республіканців у Конгресі США Маккарті попустив російського журналіста

Спікер Палати представників Конгресу США, республіканець Кевін Маккарті 1 травня дав рішучу відповідь російському журналісту. Під час пресконференції у Єрусалимі репортер висловив припущення про “можливе скорочення військової допомоги” для України. У відповідь Маккарті запевнив у продовженні підтримки України.

Російський журналіст представляв російське державне пропагандистське агентство – “РИА Новости”. Він ставив запитання до Маккарті та водночас стверджував, що республіканець “не підтримує постачання зброї Україні”.

В цей момент варто бачити вираз обличчя Маккарті. Він перепитав росіянина, чи правильно зрозумів запитання, адже журналіст доволі невиразно говорив.  Не чекаючи відповіді росіянина, наголосив – США продовжуватимуть надавати допомогу Україні, виступаючи проти військової агресії РФ.

Зі слів спікера Палати представників: «Ні, я голосую за допомогу Україні. Я підтримую допомогу Україні. Я не підтримую те, що ваша країна зробила з Україною. Я також не підтримую вбивство вами дітей».

У виданні “The Washington Post” заяву назвали: «Найрішучіші коментарі на користь підтримки України».

Також наголосив, що російські війська мають залишити територію України. Республіканець переконаний, що решта світу бачить “що є справжньою справедливістю”.

Нагадаємо, що 7 січня цього року з 15 спроби Кевін Маккарті був обраний новим спікером Палати представників Конгресу США.

Читайте також: Новий спікер Конгресу США з 15-ї спроби: законопроєкт проти абортів

Конгресмени-демократи просять Байдена домовитися з Путіним без участі України

“Всі разом!”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram