ПЦУ закликає відхилити законопроєкт № 9103, але Совсун начхати

Актуально
30.03.2023
ПЦУ закликає відхилити законопроєкт № 9103, але Совсун начхати

28 березня 2023 року відбулося засідання Священного Синоду Православної Церкви України (ПЦУ) при Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі. У засіданні взяли участь дев’ять членів Синоду, – про це повідомляється на офіційному сайті ПЦУ.

Під час засідання Синод прийняв заяву «Про неприйнятність законопроєкту № 9103 про інститут «реєстрованого партнерства», як такого, що суперечить природному Богом встановленому закону та такий, що порушує норми Конституції України щодо визначення шлюбу як союзу одного чоловіка і однієї жінки.

Зазначили загрозу для суспільної моралі, зокрема для морального і психологічного здоров’я дітей та їхнього права на виховання в сім’ї, створеній на підставі шлюбу чоловіка і жінки, та зазначили, що проєкт закону погіршуватиме демографічну ситуацію в Україні.

Із заяви: «Православна Церква України вважає його категорично неприйнятним. Під виглядом «реєстрованого партнерства» зазначений проєкт пропонує фактично легалізувати в Україні так звані «одностатеві шлюби». Це суперечить Конституції України, де зазначено (стаття 51): «Шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка. Кожен із подружжя має рівні права і обов’язки у шлюбі та сім’ї».

Разом з іншими Церквами і релігійними організаціями України Православна Церква України обурена тим, що зазначений проект пропонує прирівняти «реєстровані партнерства» до шлюбу, називаючи їх «сімейним союзом» і відсилаючи у багатьох випадках до норм Сімейного кодексу України.

Крім цього, враховуючи вище зазначене та беручи до уваги подібні тенденції в інших країнах, можемо прогнозувати, що у випадку ухвалення вищевказаного законопроекту, наступним кроком лобістів «одностатевих шлюбів» стане ініціювання можливості усиновлення дітей одностатевими членами «реєстрованих партнерств», з усіма вкрай негативними наслідками для формування особистості таких дітей та з позбавленням їх природного права на виховання у повноцінній сім’ї – маючи і батька, і матір».

В кінці заяви, враховуючи все зазначене Православна Церква України закликає зняти з розгляду та відхилити проєкт закону № 9103.

Наразі відповідні листи спрямовуються до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету міністрів України.

Натомість, Інна Совсун, автор законопроєкту сказала: «Щодо питання, чи планую я відкликати законопроєкт через реакцію Синоду ПЦУ, відповідь очевидна — ні».

У коментарі Укрінформу вона заявила, що: «Ніхто не має перешкоджати праву людей бути щасливими. Церква могла б мати думку щодо вінчання. До світського шлюбу церква не має жодного відношення. А в законопроєкті йдеться навіть не про шлюб, він про реєстровані партнерства».

Нардепу Совсун начхати на негативну позицію Синоду Православної церкви України. Тому законопроєкт № 9103 вона не збирається відкликати.

Нагадаємо, що рух «Всі разом!» ретельно відстежує ситуацію щодо законопроєкту. Читайте детальніше: «ЗНАТИ В ОБЛИЧЧЯ, ЩОБ УНИКАТИ. ВСІ АВТОРИ ЗАКОНОПРОЄКТУ 9103»

«Листи до Верховної Ради України: відмовитися від розгляду законопроєкту №9103»

«В офісі Президента різними технічними засобами не пропускають петиції на захист сімейних цінностей»

Будь ласка, підтримайте місію організації “Всі разом!” – зробіть донат!

Всі разом!

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram