ОФІЦІЙНО: рішення Нацради проти руху «Всі разом!» суперечить закону, є дискримінаційним і вже оскаржене у суді

Актуально
14.03.2024
ОФІЦІЙНО: рішення Нацради проти руху «Всі разом!» суперечить закону, є дискримінаційним і вже оскаржене у суді

Громадська організація «Всі разом!» 14 березня оскаржила у Київському окружному адміністративному суді припис Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Державний регулятор у своєму рішенні стверджує, що публікація на сайті www.vsirazom.ua статті «Лгбт-рух та педофілія: історичний зв’язок» є підбурюванням до дискримінації. Рух «Всі разом!» натомість вважає, що припис Нацради суперечить законодавству і є дискримінаційним у своїй суті.

Нагадаємо, у четвер, 7 березня, відбулося засідання Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Її член Максим Онопрієнко зачитав проєкт Рішення, за яке Нацрада відразу проголосувала, визнавши порушення організацією «Всі разом!» вимог пункту 3 частини першої статті 36 Закону України «Про медіа», застосувати захід у вигляді припису та зобов’язати протягом п’яти робочих днів «усунути порушення». Згадана норма закону вказує: «На території України в медіа та на платформах спільного доступу до відео забороняється поширювати… висловлювання, що підбурюють до дискримінації чи утисків стосовно окремих осіб чи груп осіб за ознакою… сексуальної орієнтації, ґендерної ідентичності».

Голова руху «Всі разом!» Руслан Кухарчук під час засідання Нацради заперечив факт порушення закону. Адже стаття містить перелік достовірних і підтверджених відомостей з посиланнями на першоджерела. Зокрема у ній йдеться про те, як перші американські лідери лгбт-угрупувань від самого початку озвучували ідеї необхідності унормування практики сексуальних стосунків між дорослими чоловіками і неповнолітніми хлопчиками. На прикладі Девіда Торстеда (David Thorstad) і його організації «Північноамериканська асоціація бойлаверів» (North American Man/Boy Love Association, NAMBLA).

Будь ласка, підтримайте роботу руху “Всі разом!” – зробіть донат!

У судовому позові також серед іншого наводиться пряма цитата статті лгбт-активіста Девіда Торстеда, в якій написано буквально наступне: «Тема кохання між чоловіками та хлопцями перетинає гей-рух з кінця дев’ятнадцятого століття… Педерастія (Pederasty) – тобто любов між чоловіком і підлітком від 12 до 18 років… Педерастія є основною формою, яку чоловічий гомосексуалізм набув у всій західній цивілізації…».

Таким чином можна зробити припущення, що, на думку Нацради, гомосексуалісти дискримінуються і утискаються самим фактом оприлюднення достовірних відомостей про наявні у їхніх колах ідеї щодо необхідності зниження так званого «віку згоди», що дозволить дорослим чоловікам законно вступати у сексуальні стосунки з неповнолітніми.

Громадська організація «Всі разом!» вважає рішення і припис Нацради незаконними і такими, які не можуть бути виконані. А тому відповідні акти регулятора оскаржені у судовому порядку, про що повідомлено Нацраду. Позов до Київського окружного адміністративного суду міститься на 14 сторінках. Разом з ним слідують додатки на 92 сторінках.

Розлоге правове обґрунтування позиції руху «Всі разом!» найближчим часом буде оприлюднене публічно.

29 січня на сайті www.vsirazom.ua була опублікована ще одна стаття щодо описаної проблематики – «Як гомосексуалісти розбещують неповнолітніх: п’ять історій, які шокують». В ній описані конкретні випадки педофілії – міжнародні і українські.

Долучайтеся до руху “Всі разом!” – заповніть контактну форму!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram