Форум у Черкасах: повернення № 9103 авторам, донати на ЗСУ і збереження сім’ї

Актуально
23.05.2023
Форум у Черкасах: повернення № 9103 авторам, донати на ЗСУ і збереження сім’ї

«Голова Верховної Ради України має зняти законопроєкт №9103 з розгляду та повернути його авторам», – сказав на Форумі сім’ї Василь Мойсієнко, юрист, доктор юридичних наук та депутат Черкаської міської ради.

Форум «Міцна родина – сильна Україна» відбувся в Черкасах 20 травня 2023 року. На заході обговорювали проблеми, з якими зіткнулися українські сім’ї внаслідок війни. А також всі учасники могли задонатити на допомогу ЗСУ. Організатор події – Громадська організація «Рух Реформації» за підтримки протестантських церков міста, – повідомляє Суспільне Черкаси.

«Багато українських сімей зараз змушені стикатися з новими проблемами, які можуть підірвати стабільність та благополуччя в їхньому домі. Війна стала додатковим фактором негативного впливу. Тому ми вважаємо надважливим разом шукати вирішення проблем, з якими зіткнулися українські сім’ї», – зазначив голова «Рух Реформації» Валерій Бєляєв.

Важливі тези зазначив депутат Черкаської міської ради та перший проректор Національного університету ім. Б. Хмельницького Василь Мойсієнко. Він наголосив, що законопроєкт № 9103 “Про інститут реєстрованих партнерств” має на меті легалізувати одностатеві партнерства, а у майбутньому і шлюби, є абсолютно недоцільною та абсурдною ініціативою. Також сказав, що законопроєкт повинні повернути ініціаторам, навіть без його розгляду у залі Верховної Ради.

Серед основних спікерів на форумі були: автор курсу «Основи сім’ї», доктор філософії Адріан Буковинський;  голова руху «Всі разом!» Руслан Кухарчук, голова міжфракційного депутатського об’єднання, депутат Уманської районної ради Сергій Діденко; пастор і педагог Анатолій Лихолай.

Руслан Кухарчук говорив про моральне лідерство України на європейському континенті – в контексті теми сім’ї: «Те, що ми називаємо сімейні цінності, природна сімейна модель, це базова фундаментальна природа речей. Інакше людство не може існувати. Сім’я – те, що потрібно для існування української держави і нації».

Адріан Буковинський провів аналіз проблем, які виникають в українських сім’ях зараз та способи їх вирішення. Зокрема сирітство, розлучення та демографічна криза: «Ми всі хочемо бачити в Україні повноцінну сім’ю, але таких, на жаль, тільки 10 відсотків. Тобто 90 відсотків не справляються з тим, що хоче. Відповідно, ми надаємо навчальні програми, які допомагають досягти кращих результатів».

Про Біблійні основи сім’ї розповів Анатолій Лихолай, а вплив родини на економіку країни висвітлив Сергій Діденко.

Також на форумі проходили панельні дискусії, в якій брали участь спікери та голова міжфракційного об’єднання християн в Черкаській міській раді. На них детально обговорювалися практичні кроки до вирішення сучасних проблем в сім’ї. Також на заході виступали директор департаменту соціальної політики, представники громадських організацій, обласної ради християнських церков та капелани. В планах «Руху Реформації» провести подібні зустрічі й в інших містах області.

Читайте детальніше про рішення рад щодо № 9103:

Обласні ради не допускають ухвалення законопроєкту № 9103

Міські ради проти інституту «реєстрованих партнерств»

Депутати сільради направили звернення проти № 9103

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram