Формується склад Об’єднаної моніторингової групи на т.з. “Марш рівності”. Долучайся!

Актуально
13.09.2021
Формується склад Об’єднаної моніторингової групи на т.з. “Марш рівності”. Долучайся!

Коаліція громадських організацій утворила Об’єднану правозахисну моніторингову групу, шляхом підписання Колективної резолюції. Спільним рішенням було вирішено провести моніторинг 18-19 вересня на вулицях Києва з метою захисту конституційних прав громадян. Зараз формується склад моніторингової групи.

ЗАПРОШУЄМО увійти до складу і стати Спостерігачем, заповнивши просту ФОРМУ.

Згідно з наявною інформацією, 19 вересня 2021 року у Києві заплановано проведення так званого «Маршу рівності» (більш відомого як «гей-парад») для пропаганди політичних ідей ЛГБТ-руху. Враховуючи факт того, що суспільство виражає рішучий спротив таким ідеям, а державні силові підрозділи неодноразово здійснювали і демонстрували намір продовжувати напади на учасників публічних акцій на захист сімейних цінностей, громадськість вирішила об’єднати зусилля і утворити Об’єднану правозахисну моніторингову групу, Спостерігачі якої будуть фіксувати порушення прав громадян.

Моніторинг 18-19 вересня здійснюється зусиллями громадської коаліції. Координує процес офіс руху “Всі разом!”. Нині формуємо склад Моніторингової групи.

Останнім часом почастішали випадки систематичного порушення прав і свобод громадян України, які протидіють суспільно-політичним ініціативам та діям руху ЛГБТ в Україні. Інституції громадянського суспільства вимагають від органів влади забезпечити реалізацію і захист конституційного права громадян безперешкодно висловлювати протест проти зазначеної події та її ідеології. Наголошуємо, що право на участь у публічних акціях та зібраннях гарантуються ст. 39 Конституції України.

Правозахисна моніторингова буде діяти 18-19 вересня у місті Києві і в подальшому із метою захисту прав та свобод, життя та здоров’я, честі та гідності громадян України, гарантованих Конституцією, які протидіють небезпечним суспільно-політичним вимогам ЛГБТ-руху та допомагають державним органам захищати суспільну мораль, національні цінності, традиції, культуру та здоровий спосіб життя.

Згідно Резолюції серед завдань Об’єднаної правозахисної моніторингової групи вказуються наступні:

– спостереження за діями державних силових підрозділів з метою недопущення порушення конституційних прав громадян на свободу мирних зібрань, свободу слова;

– спостереження за можливими випадками дискримінації з боку правоохоронців відносно громадян через їхні світоглядні, релігійні та інші переконання;

– персоналізована фіксація імен та номерних знаків бійців підрозділів МВС, які своїми діями чи бездіяльністю допустили правопорушення або перевищили свої повноваження під час виконання службових обов’язків;

– фіксація порушень прав громадян за допомогою аудіо- та відеозаписувальних пристроїв;

– оформлення актів про події, які мають ознаки правопорушення з боку підрозділів МВС;

– повідомлення до Державного бюро розслідувань про вчинені правоохоронцями діяння в частині порушення основоположних прав та свобод людей;

– підготовка і надання матеріалів для судового захисту громадян, чиї права на протест проти ЛГБТ-пропаганди були порушені.

 Нагадаємо найбільш зухвалі випадки побиття просімейних активістів:

17 червня 2018 рік, Київ: на вулиці Володимирській вперше в історії України у жорстокий спосіб державними силовими структурами була розігнана мирна акція, яка була спрямована на захист сімейних цінностей.

– 15 вересня 2019 рік, Харків: поліція здійснила невмотивований напад на учасників акції протесту проти харківського «гей-параду» вже через кілька годин після події, ув’язнивши трьох осіб.

11 жовтня 2020 рік, Київ: біля ТЦ Gulliver розігнана акція, учасники якої висловлювали позицію щодо недопущення ЛГБТ-пропаганди на стінах будівлі за допомогою проекторної ілюмінації.

21, 23 серпня 2021 рік, Одеса: охоронна фірма та поліція здійснили напад на громадян, які збирали підписи проти законопроекту №5488 та проти проведення «гей-параду» у місті.

28 серпня 2021 рік, Одеса: у жорстокий спосіб, заваливши на землю і наступаючи на голову, поліцейські затримали громадян України, які висловлювали свою незгоду з пропагандою ЛГБТ-ідеології.

ЗАПРОШУЄМО увійти до складу моніторингової групи і стати Спостерігачем, заповнивши просту ФОРМУ.

Звертаємо увагу: Спостерігачі не є учасниками акції протесту та мають розпізнавальні знаки у вигляді жилету зеленого кольору із написом «ВСІ РАЗОМ! СПОСТЕРІГАЧ».

Читайте також по темі: ГРОМАДСЬКА РЕЗОЛЮЦІЯ щодо захисту прав людей на свободу слова та мирний протест напередодні т.з. “Маршу рівності”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram