Депутати відмовилися легалізувати канабіс в Україні

Актуально
13.07.2021
Депутати відмовилися легалізувати канабіс в Україні

Сьогодні, 13 липня, на позачерговому засіданні Верховної Ради, депутати не прийняли законопроект, який легалізує канабіс в медичних цілях. Проект не пройшов перше читання, а відправлений на доопрацювання Президенту. За легалізацію проголосувало 184 депутати з 226 необхідних. Проти – 33, утримались – 61, не голосували – 40. Рух “Всі разом!” дякує депутатам, які підійшли відповідально до розгляду законопроекту та прислухалися до громадської думки. 

Депутати, які не підтримують прийняття законопроекту №5596 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності» мають свої аргументи. Зокрема, вони стверджують, що всюди, де використовують медичний канабіс, можна використати інші препарати. Крім того, нема надійних свідчень, що канабіс допомагає при посттравматичних розладах, депресії, розладах сну, при догляді за раковими пацієнтами в термінальній стадії.

Ще одним аргументом депутати називають те, що легалізація конопель може стати хибним сигналом підліткам і дітям про безпечність наркотиків. Тому зросте вживання «звичайного» канабісу в цілях задоволення. Зрештою, пацієнти будуть переходити з нього на більш важкі препарати і зросте кількість смертей від передозувань опіоїдами.

Нагадаємо, рух “Всі разом!” проводить роз’яснювальну роботу серед громадськості щодо законопроекту легалізації канабісу. Зокрема, свої коментарі дають лікарі, учені, політики та резиденти Кабінету Експертів. Усі вони застерігають від прийняття цього законопроекту:

Лікарі обурюються марихуановим легалайзом: пряма мова

Легалайз канабісу: про що говорять експерти?

Канабіс – у закон, гроші – у кишеню, людей – на цвинтар

Канабісна омана легалайзу

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram